fbpx

Фільм "Жива" з франківськими акторами вийде в прокат у Південній Африці

Культура 19:58, 27.03, 2017

Художній фільм "Жива", що у листопаді 2016 року вийшов у кінопрокат, майже окупив себе в Україні.

Днями відбулась телепрем’єра кінострічки режисера і кліпмейкера Тараса Химича "Жива", яка знімалася за реальною історією мешканки Надвірнянщини, зв'язкової УПА. 

КУРС писав, що 24 листопада вийшла у прокат стрічка "Жива", в основі котрої лежить героїчна доля Анни Попович із села Зелена Надвірнянського району.

Нагадаємо, у фільмі знімалися актори Івано-Франківського облмуздрамтеатру Ольга Комановська та Ростислав Держипільський. Вони зіграли головні ролі у фільмі – Анну Попович та її коханого, командира "Довбуша".

Читайте: "Віщі сни допомагали рятувати повстанців від неминучої загибелі", – Ольга Комановська про свою героїню у фільмі "Жива"

Перш ніж узятись за ігрове кіно, Химич зняв кілька повнометражних історичних документалок: "Срібна земля. Хроніка Карпатської України 1919 – 1939", "Золотий вересень. Хроніка Галичини 1939 – 1941" та інші.

Зараз Тарас Химич уже працює над новою стрічкою, розповів він у інтерв'ю 24 Каналу,  історичним екшном "Король Данило".

Читайте також: На Прикарпатті створять локацію для зйомок бойовика "Король Данило". 

"У "Живій" була людина, що розповідала свою історію: стрічка базувалась на емоціях. У фільмі "Король Данило" ми відходимо від історії людини й зображаємо історичні події. Хоча сценарій повністю вигаданий – ми беремо лише певні історично достовірні моменти. Це бойовик, драма, екшн. У ньому буде більше спецефектів – він розрахований на широку аудиторію", – розповідає режисер.

Він вважає, що такими фільмами, як "Жива" і "Король Данило", можна відповідати на ситуацію в країні.

"Не показувати фільми про теперішню війну на Донбасі, а перенести людей у минуле, щоб вони побачили, що було колись. Люди хочуть чогось свого, близького за духом, але я проти суперпатріотичних пропагандистських фільмів,  ділиться Химич.  Коли ми знімали "Живу", я боявся, що аудиторія його не сприйме або тема буде нецікавою. Але на фільм було багато відгуків, які дали мені зрозуміти, в якому напрямку рухатись. Я побачив, чого люди від мене чекають, і врахую це в "Королі Данилі". Наприклад, глядачі хочуть радше чогось позитивного, ніж депресивного".

За двадцять років студія Invert Pictures Тараса Химича напрацювала власну технічну базу, тому "Живу" зняли самі. "Нам допомагали партнери. Коли не мали коштів, зупинялись і робили паралельні проекти на замовлення – тому "Жива" й затягнулась на три роки. Але в Україні вона майже окупилася. 7 квітня вона вийде в прокат у Південній Африці та інших країнах, йде в західну дистриб’юцію. Якщо так піде далі, фільм окупиться повністю", – підсумував він. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: