fbpx

Фірма "ПБС" розпочала облаштування каналізаційних мереж на вулиці Кармелюка. ФОТО

Суспільство 15:49, 17.10, 2016

В Івано-Франківську розпочались роботи з облаштування каналізаційних мереж на вулиці Кармелюка.

Про це у соцмережі написала франківська активістка Світлана Оришко та виклала світлини, пише Фіртка.

Раніше повідомлялося, що на вулиці Кармелюка капітальний ремонт дороги зупинено через необхідні незаплановані роботи щодо ремонту підземних комунікацій.

Нагадаємо, фірма "ПБС" не встигла розпочати ремонтні роботи на вулиці Кармелюка, адже департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради заборонив проводити ремонт та переніс початок робіт на два тижні.

Два тижні тому відбулася робоча нарада, на якій були присутні міський голова Руслан Марцінків, народний депутат України Олександр Шевченко, котрий, власне, і залучив кошти держбюджету на ремонт цієї вулиці, директор ДЖКПБ Михайло Смушак, перший заступник міського голови Микола Вітенко, представники фірми-підрядника ПБС та КП "Водоекотехпром".

В ході наради було вирішено, що міська влада довірить прокладання каналізації фірмі "ПБС" – підряднику, який вже й так капітально ремонтує вулицю Кармелюка як переможець тендеру.

Також, окрім прокладання каналізаційних мереж, фірма повністю замінить і дощові колектори – зробить їх сучасними.

Щодо термінів, то представник фірми "ПБС" зазначив, що це може зайняти від двох до трьох тижнів, завершення ремонту вулиці і її асфальтування – ще тиждень-два.

Нагадаємо передісторію питання:

 

  • 04 серпня 2015 р. між департаментом комунального господарства, транспорту та зв'язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та ТОВ "ПБС" укладено договір про закупівлю робіт за державні кошти, а саме: капітальний ремонт вул. Ленкавського, перша черга: від вул. Короля Данила до вул. Бельведерська.
  • 20 серпня 2015 р. між департаментом комунального господарства, транспорту та зв'язку виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та ТОВ "ПБС" укладено договір про закупівлю робіт за державні кошти, а саме: капітальний ремонт вул. Кармелюка.
  • 2016 р. листом Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою ТОВ ПБС повідомлено про необхідність розірвання вищевказаних договорів у зв'язку із відсутністю бюджетних призначень у 2016 р. та додано проекти додаткових угод про розірвання договорів.
     

З вказаною пропозицією Замовника ТОВ "ПБС" не погодилась.

7 червня 2016 р. народний депутат України Олександр Шевченко, керуючись ст. 30 Закону України "Про державний бюджет на 2016 рік", звернувся до голови комітету Верховної Ради України з питань бюджету із проханням виділити кошти на виконання заходів соціально-економічного розвитку територій.

В результаті Постановою КМУ від 24.06.2016 р. №395 затверджено перелік об'єктів та заходів, що фінансуються у 2016 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територій, а саме:

1. капітальний ремонт вул. Ленкавського, перша черга: від вул. Короля Данила до вул. Бельведерська – 1 615,658 тис. грн;

2. капітальний ремонт вул. Кармелюка – 2 759,789 тис. грн;

3. капітальний ремонт вул. Набережної – 2 624,553 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: