fbpx

Фірма-банкрут орендує майже 1 га землі в центрі Франківська

Суспільство 12:03, 10.11, 2016

Йдеться про земельну ділянку по вулиці Мельника, 4, де уже кілька років знаходиться недобудова торгово-розважального центру. Площа земельної ділянки складає 0,93 га, цільове призначення – для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови. Вона знаходиться в оренді Публічного акціонерного товариства "Енергетичнi технології".

Ця земельна ділянка нещодавно потрапила у звіт управління самоврядного контролю Івано-Франківського МВК в контексті поступлень коштів до міського бюджету від оренди землі, пише Побудовано в Франківську.
"Слід відмітити фактор, який впливає на поступлення коштів до міського бюджету, – коли сесія міської ради з тих чи інших причин відмовляє в укладенні чи поновленні договорів оренди земельних ділянок. Так, наприклад, сесія у 2015 р. відмовила в затвердженні технічної документації земельної ділянки площею 0,9317 га на вул. А. Мельника, 4, оскільки на ній передбачалося будівництво торгово-розважального комплексу, що знаходиться в безпосередній близькості до Меморіального скверу. В той же час вже понад рік цей землекористувач не здійснює плату за земельну ділянку. Нараховувати йому збитки також є недоцільно, адже суб’єкт вживав заходи по оформленню документації на землю, що виключає наявність у нього вини як складу цивільно-правової відповідальності",  йдеться у звіті управління самоврядного контролю за землею в Івано-Франківську.
Виявляється, ще у 2015 році року Господарським судом міста Києва прийнято постанову про визнання ПАТ "Енергетичнi технології" банкрутом. Щодо підприємства розпочали процедуру ліквідації.
1
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: