fbpx

Франківчанка в мережі поскаржилася на джунглі на цвинтарі – мер відреагував

Суспільство 19:18, 10.08, 2017

Гнівну публікацію в соцмережі, де йшлося про бур'яни і безлад на міському кладовищі Франківська, підтримали городяни. Мер відреагував на дискусію у Фейсбуку.

"Їздила на цвинтар на Чукалівку. Відчуття гнітючі і враження жахливі від того, як там все занедбано, запущено, нема порядку, трави, бур'яни повиростали вище пояса. Невже неможливо покосити ті хащі чи джунглі?

І було ще страшніше, коли священик сам заблукав на цвинтарі і спізнився на похорон, бо за тими травами навіть секторів вже не видно", – написала франківчанка Аліна Олійник.

Жінка затегала міського голову Франківська і навела в приклад цвинтар у Калуші.

"У Калуші на Височанці на цвинтарі чистота і порядок, все покошено, прибрано, а в нас просто жах! Хто за це відповідає? Адже не у всіх померлих є рідні чи близькі, які б косили доглядали за могилами", – розмірковує франківчанка. 

Пост Аліни Олійник зібрав чимало коментарів. Містяни підтримали її і в свою чергу описали безлад, з яким доводилося стикатися. 

Зав'язалася дискусія, хто і як мав би прибирати на цвинтарі. Висловлювалися пропозиції встановити за це окрему плату. 

"Де-де, а от на цвинтарі халяви немає, не потрібно повчати всіх, коли і як ходити туди, це на совісті кожної людини, але є такі могили самотні, що немає кому йти, а з цих розцінок-поборів, які встановили на поховання і на бронь місця, потрібно виділяти кошти на прибирання, я думаю, що виділяють, але просто немає контролю за виконанням роботи", – серед інших відгукнулася Людмила Новикова

"Ніхто не просить прибирати на могилах, косіть траву навколо! 23 роки ходжу на цвинтар і ще жодного разу не було такого, щоб косили траву! А в селі косить траву на цвинтарі працівник, який його обслуговує, люди впорядковують могили", – підтримала Людмила Безусова-Попович.

"Там потрібно створити кілька приватних (конкуруючих) фірм з догляду могил за кошти родичів, які проживають далеко і не спроможні самі доглядати. Таке є у всіх країнах. Чом не корисна зайнятість для наших місцевих людей?" – запропонував виходець з Франківська Ростислав Терлецький

На дискусію відреагував мер Руслан Марцінків. "Дав доручення навести порядок!!!!" – відзвітував він. 

До речі, віднедавна зросла платня за в’їзд на кладовище – з 5 до 7 грн з автомобіля. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: