fbpx

Франківчанка за "визволення" сина заплатила псевдополіцейським дві тисячі доларів

Суспільство 17:46, 10.10, 2016

Довіряючи незнайомцям, прикарпатці віддали у руки шахраям минулих вихідних майже 57 000 гривень та 2000 доларів США. За цими фактами розпочаті досудові розслідування.

У перших трьох випадках мешканці Івано-Франківська та Верховинщини позбулися своїх коштів за поширеною схемою. До них на мобільні телефони телефонували псевдопрацівники місцевих банків, які під різними приводами банківських операцій дізнавались номери їхніх кредитних карток, з яких пізніше було знято кошти в сумі 38 780 гривень, пише КУРС з посиланням на СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

Також 7 жовтня до Івано-Франківського відділу поліції звернулася 46-річна франківчанка, яка вказала, що її ошукали. Жінка розповіла, що напередодні на її мобільний телефон подзвонив "поліцейський" і повідомив, що її син потрапив до поліції за скоєння тяжкого злочину. І щоб "вирішити питання", жінці потрібно було перерахувати кошти в сумі 2000 доларів США. Після почутого жінка одразу ж перерахувала через термінал вказану суму. В подальшому, зателефонувавши синові, заявниця зрозуміла, що її обдурили.

Цього ж дня до поліції надійшло повідомлення від місцевої жительки, яка повідомила про те, що дві невідомі жінки заволоділи її грошима. Зловмисниці, представившись працівниками "Соціального захисту населення", зайшли в квартиру власниці та шахрайським шляхом, під приводом надання допомоги та розміняти гроші, заволоділи 18 000 гривнями.

Відомості про вищевказані факти внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліцейські за кожним окремим фактом проводять перевірку та вживають заходів щодо встановлення осіб зловмисників для притягнення їх до відповідальності.

 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: