fbpx

Франківець сплатив понад 11 тисяч гривень боргу за теплопостачання після того, як у нього вилучили автомобіль

Суспільство 15:57, 09.11, 2016

За спрямуванням Державної виконавчої служби працівники поліції затримали мешканця вулиці Хоткевича, який заборгував ДМП "Івано-Франківськтеплокомунерго" понад 11 тисяч гривень.

Автомобіль-іномарка цього громадянина був відправлений на штрафмайданчик. Після цього чоловік погасив борг перед підприємством в сумі понад 11 тисяч гривень. Про це розповів Руслан Коростіль, керівник  групи по роботі з боржниками при сервісному центрі ДМП “Івано-Франківськтеплокомуненерго”.

“Варто нагадати, що наявність боргу не позбавляє громадян можливості в отриманні субсидії та реструктуризації боргів”, – повідомив Коростіль

Робота з боржниками розпочинається зі щомісячного рознесення повідомлення про суми заборгованості до поштових скриньок боржникам із проханням погасити борг, що виник перед теплогенеруючим підприємством. Наступним кроком є повідомлення громадянина листом про наявність боргу методом безпосереднього вручення і спілкування. Коли результату нема, направляється лист боржникові про намір передати документи щодо існуючого боргу для розгляду в суді. Після цього надсилається повідомлення з інформацією про дату і час судового засідання із запрошенням боржника взяти участь у судовому засіданні. Наступним кроком є повідомлення споживача про позитивне рішення суду щодо стягнення заборгованості і проханням врегулювати заборгованість ще до передачі документів до Державної виконавчої служб.

Якщо і після цього нема позитивної реакції з боку боржника – документи передаються у ДВС і здійснюється виїзд на місце проживання боржника з метою профілактичної бесіди і опису майна, яке може бути вилучене із подальшою реалізацією. Надалі дії служби ДВС полягають у накладанні арешту на рухоме і нерухоме майно із подальшою реалізацією його в рахунок повного погашення боргу плюс судові витрати, витрати ІФТКЕ з подачі документів до суду та витрати працівників ДВС і витрати на евакуатор та перевезення наявного автотранспорту боржника на штрафмайданчик (при його наявності).

Окрім цього, накладаються стягнення на доходи боржника (на заробітну плату чи пенсії, а також на депозитні рахунки).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: