fbpx

Франківськ може потонути у смітті – у ПАТ "АТП-0928" заявляють про рейдерську атаку

Суспільство 15:43, 26.08, 2016

Працівники ПАТ "Автотранспортне підприємство - 0928" вважають, що підприємство хочуть захопити рейдери. Вони звинувачують керівництво міста в атаці на підприємство.

Збори акціонерів 26 серпня ініціювала Івано-Франківська міська рада, яка володіє 51% акцій підприємства.

Втім, коли розпочалася реєстрація, приблизно півсотні працівників підприємства, заручившись підтримкою активіста Михайла Бойчука, більш відомого в місті як "Хімік", взялися перешкоджати реєстрації.

"За три дні працівники колективу, які є акціонерами товариства, мали подати документи і зареєструватися на збори. Їх ніхто не попередив, тобто це свідоме уведення в оману колективу", – пояснив Бойчук.

Директор департаменту комунальних ресурсів міськвиконкому Ігор Гриненько викликав поліцію. Патрульні просили "Хіміка" покинути збори, оскільки він не є акціонером і не пред’явив їм довіреність про те, що має право представляти інтереси когось із акціонерів.

Зрештою, заступник керівника патрульної поліції в Івано-Франківську Олег Сердюк повідомив, що збори акціонерів зірвані.

"Засідання зборів акціонерів зірвано, вони  (представники міськради – КУРС) мають право звертатися у поліцію для розслідування. Вважаю, питання знято, засідання не відбулося. Якщо ж ви маєте підозри щодо рейдертсва, то маєте право подати відповідну заяву і даний факт буде розслідувано", – звернувся від до працівників "АТП-0928".

Директор підприємства Максим Василечко у коментарі КУРСу повідомив, що збори організували для того, щоб змінити керівний склад підприємства.

Він пояснив, що підприємство виграло два суди проти мерії. Зокрема, щодо розірвання договору на перевезення сміття, а також домоглося скасування нового конкурсу, який оголошували у міськвиконкомі щодо перевезення сміття.

"Збори акціонерів – це одноосібне рішення групи людей, яка має зараз право розпоряджатися акціями громади міста", – вважає Василечко.

За його словами, 51% акцій підприємства належить місту, 40,6% – у власності фізичної особи, решта – розділені між 70 особами, здебільшого працівниками підприємства.

Натомість директор департаменту комунальних ресурсів міськвиконкому Ігор Гриненько запевняє, що всі акціонери були повідомленні про позачергові збори відповідно до законодавства. За його словами, правоохоронці будуть з’ясовувати, хто і для чого їх зірвав.

"На зборах мали розглянути звіт директора підприємства, звіт наглядової ради, звіт ревізора, прийняти рішення за наслідками звіту, а також було питання про припинення повноважень директора, наглядової ради, відкликання їх у зв’язку з закінченням терміну перебування на цих посадах", – пояснив Гриненько.

Яку площу обслуговує у місті "АТП-0928", Гриненько не знає.

"Я не володію такою інформацією. Для того і були скликані збори, щоби отримати звіт про діяльність цього товариства. Тому що місто, маючи більше 51% у власності, не володіє цією інформацією. Як і не отримує жодних дивідендів", – підсумував директор департаменту комунальних ресурсів.

До слова, напередодні зборів акціонерів на сторінці ПАТ "АТП-0928" у Фейсбук з’явилася інформація про те, що на підприємстві готується рейдерське захоплення.

"Уже завтра на нашому підприємстві відбудеться рейдерське захоплення! Сьогодні несподівано виникло питання зміни керівництва та наглядової ради, без урахування думки жодного працівника! Ми, колектив АПТ-0928, вважаємо, що такі дії влади спрямовані на знищення нашого підприємства! Спершу нова влада достроково розірвала договір та оголосила новий конкурс, сподіваючись через підставних осіб загарбати і нішу вивезення сміття. Після того як АТП-0928 виграло всі суди щодо незаконності нового конкурсу та розривання договорів, ці люди придумали нову схему – змінити керівництво на таке, що дбатиме про їхні кишені, а не про колектив. Ми задоволені своїми керівниками, і ми разом робимо все, щоб покращити життя у місті! Ми не дозволимо владі, яка вирішила, що вона в цьому місті назавжди, забрати наші робочі місця, забрати ще одне підприємство для свого зиску!" – йдеться у повідомленні.

Сьогодні зранку підприємство поширило ще одне повідомлення:

"Після вчорашнього посту про рейдерське захоплення нашого підприємства за сміттєвозами АТП-0928 цілу ніч вели стеження. Бандити 90-х повертаються до Франківська? Спочатку підпали, потім розбійні напади. Та вони уже при владі, яку не спинити! Ось якими наші машини повернули з роботи вранці".

1

2

У виконкомі також повідомили, що працівники підприємства у разі зміни керівництва погрожують припинити вивіз сміття. На сьогодні "АТП-0928" вивозить сміття з 60 майданчиків, що становить приблизно 75% від території всього Івано-Франківська. Договори на вивезення сміття між міською радою та ПАТ "АТП-0928" закінчуються у березні наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: