fbpx

Франківськ підписав угоду про співпрацю з Брагою і поновив домовленості з Ніредьгазою

Суспільство 15:12, 07.05, 2017

Міський голова Івано-Франківська під час візиту делегацій з міст-побратимів, які прибули на святкування Дня міста, уклав угоди про ділову співпрацю.

"Налагоджуємо співпрацю з нашими іноземними партнерами", – прококментував фото підписання угоди міський голова Франківська Руслан Марцінків. 

Підписали угоду про співпрацю з португальським містом Брага та поновили угоду про співпрацю з містом Ніредьгаза, Угорщина.

"Сьогодні в Івано-Франківська з'явилося ще одне місто-побратим – португальське місто Брага. Отримав особливий подарунок від мера Браги Фірміно Маркенсa  статую Матері Божої, яка є символом цього міста",  додав Марцінків.

Португальське місто Брага стало побратимом Івано-Франківська у грудні минулого року. У цьому португальському місті значна українська діаспора, тому економічна і туристична співпраця вигідна обом сторонам. Йдеться передовсім про залучення закордонних інвестицій в економіку міста. Також проект угоди між Франківськом та Брагою передбачає співпрацю щодо збереження культурної та історичної спадщини.  

"Щодо міста Нірельгази, то у нас уже довга історія стосунків. Подякував меру цього міста Ференцу Ковачу за постійну підтримку та за те, що приймають наших діток, зокрема дітей учасників бойових дій, до себе на відпочинок",  зазначив Руслан Марцінків.

Івано-Франківськ планує надалі реалізувати інфраструктурні проекти з угорською стороною в галузі охорони навколишнього середовища, енергозбереження, розвитку альтернативних джерел енергії, у тому числі із залученням кредитних коштів Світового Банку, Європейського банку реконструкції і розвитку, зазначалося в переддень підписання угоди з містом Ніредьгаза на сайті виконкому. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: