fbpx

Франківськ проситиме грошей на будівництво пасічнянського моста у ВРУ та Кабміні

Суспільство 09:07, 22.08, 2016

Начальник управління капітального будівництва міськвиконкому Володимир Ковальчук презентував пропозиції проектів моста на Пасічній у Франківську.

На оперативній нараді Володимир Ковальчук представив три варіанти моста, який сполучатиме вулицю Хіміків із Надрічною у Франківську.

Перший варіант проекту – сталево-залізобетонний варіант довжиною 323,7 метрів розрахований на сім балок. Його кошторисна вартість 268 млн гривень

Другий – збірно-залізобетонний міст довжиною 330 метрів на 11 опор вартістю 257 млн грн. Тривалість будівництва приблизно два роки, гарантія  70 років.

Третій варіант проекту  монолітний залізобетонний довжиною 328, 9 метрів на 10 балок. Його кошторисна вартість 305,3 млн гривень.

Втім, за словами Ковальчука, деякі конструкції до цього моста неможливо купити в Україні. Тому, за його словами, найкращим проектом є перший варіант моста. Начальник УКБ додав, що будівництво моста не зачіпає земель, які орендуються чи перебувають у приватній власності.

Заступник міського голови Олексій Кайда доручив Ковальчуку підготувати на бюджетний комітет ВРУ та до Кабміну звернення і просити на будівництво моста кошти з Фонду регіонального розвитку.

Мер Франківська Руслан Марцінків також пообіцяв підготувати звернення до нардепів з Івано-Франківщини з проханням підтримати будівництво моста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: