fbpx

Франківськ став першим містом, де презентували видання "Українська драма. Епізоди"

Культура 18:38, 22.12, 2016

В Івано-Франківському обласному музично-драматичному театрі ім. Івана Франка відбулася презентація книги "Українська драма. Епізоди", присвяченої пам'яті Богдана Ступки.

Її автор – театральний критик, журналіст, оглядач газети "Дзеркало тижня. Україна" Олег Вергеліс.  

"Ми вирішили зробити посвяту пам’яті Богдана Ступки. Тому що життя жорстоке. Його немає на світі вже чотири роки. Все забувається, підміняється, підставляється неправильно. А ми з колегами вирішили, що пам’ять не повинна зникати і варто зібрати цінні важливі речі, щоб вони залишилися у пам’яті і щоб коли хтось натрапить на них у бібліотеці чи театральній вітальні, розумів, що це був період не випадковий у житті українського театру", – розповів Олег Вергеліс.

Ракурс, який обрав автор у рамках цієї офіційної презентації видання саме у Франківську, – це активне і потужне теперішнє покоління української театральної режисури, яке й формує новий сценічний світ. У книжці поданий авторський погляд на режисерські пошуки Андрія Жолдака, Дмитра Богомазова, Владислава Троїцького, Ростислава Держипільського, Андрія Білоуса, Раду Поклітару.

З Івано-Франківська розпочинається презентаційний тур "Українська драма. Епізоди". Далі книжку представлять у Львові, Одесі, Харкові, Херсоні, а завершиться тур у Києві 27 березня.

Нагадаємо, цьогоріч відзначається 75-річчя з дня народження геніального українського актора Богдана Ступки. З цієї нагоди було видано пам’ятну монету

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: