fbpx

Франківська ДМС показала, як зніматиме відбитки пальців на біометричні паспорти

Суспільство 12:50, 04.12, 2014

Управління державної міграційної служби в Івано-Франківській області отримало обладнання на облаштування одного робочого місця для прийому документів на біометричні закордонні паспорти.

Про це у четвер, 4 грудня, на прес-конференції повідомив начальник служби Сергій Саїв, пише Репортер.

pasportu_04

"Як відомо, біометричні паспорти видаватимуть з 1 січня 2015 року, – зазначив він. – Один вузол буде у нас, другий облаштовують у ДП "Документ" – вони обладнання купують за власні кошти. Хочу сказати, що далеко не у всіх областях буде по два вузли".

До речі, паспорти старого зразка з 1 січня видавати перестануть, нині в області по закордонних паспортах працювало 9 вузлів, тепер буде лиш 2. Тож з 1 січня прогнозують чималі черги.

pasportu_01

"Думаю, ми будемо змінювати графік роботи і працюватимемо у дві зміни", – заявив Саїв.

У електронний носій на новому паспорті вноситимуть всю ту ж інформацію, яка є на друкованих сторінках. Плюс – відбитки пальців правої руки, оцифроване зображення обличчя, а також додаткову змінну інформацію – сімейний стан, місце реєстрації і т. д.

pasportu_03
Змінюють терміни видачі паспортів. Звичайний мають робити за 20 днів, терміновий – не більше 7. Паспорт видаватимуть з 16 років, дійсний він буде протягом 10 років. Також тепер паспорти, замість проїзного документа, треба буде робити дітям – дійсні вони будуть 4 роки.

pasportu_02

"Щодо вартості, то поки що ніяких повідомлень про зміни не було, тож вона лишається такою, як була, – зазначив Саїв. – 170 грн – держмито, 120 – бланк і 87 – за послуги служби".

Також він наголосив, що біометричний паспорт не означає, що людина їздитиме в ЄС без візи. Адже безвізовий режим у нас поки що не запроваджений.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: