fbpx

Франківська кіберполіція затримала хакера, який зламав електронну скриньку франківчанки

Суспільство 12:25, 15.03, 2016

4 грудня 2015 року до відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області звернулась жителька Франківська з повідомленням про незаконне втручання в її обліковий запис GMAIL, через що жінка втратила доступ до свого акаунту.

Пізніше здовмисник розповсюджував інформацію з обмеженим доступом, яка зберігалася на акаунті шляхом створення від імені користувача персональних сторінок в соціальних мережах та на сайтах знайомств, пише КУРС з посиланням на СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

Правоохоронцями було відновлено доступ до сторінки, встановлено та зафіксовано дані, які були змінені в обліковому записі (номер мобільного телефону, ІР-адрес та резервну скриньку).

Пізніше встановлено, що несанкціоноване втручання до облікових записів здійснював мешканець Тернополя.

При обшуку у будинку чоловіка було виявлено та вилучено ноутбук марки Lenovo, за допомогою якого було здійснено втручання в облікові записи GMAIL, мобільний телефон та сім-картки, які були використані для заволодіння ними. Проведеною експертизою вилученого обладнання підтверджено факт втручання.

24 люютого порушнику оголошення про підозру за ч. 1 ст. 163 (втручання в приватне листування), ч. 1 ст. 182 (втручання в приватне життя) та ч. 1 ст. 361 КК України.

За вчинення описаного роду правопорушень передбачається кримінальна відповідальність залежно від наслідків у вигляді як штрафу у розмірі від 10 200 грн до 17 000 грн, так і позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: