fbpx

Франківська лікарня отримала допомогу від японської компанії "Terumo Corporation”

Суспільство 15:13, 02.10, 2014

Розхідні матеріали для лікування пацієнтів з інфарктом міокарду отримало відділення малоінвазивної діагностики і лікування Центральної міської клінічної лікарні Івано-Франківська.

Допомога поступила в рамках акції, проведеної міжнародним благодійним фондом "Віртус" спільно з японською компанією "Terumo Corporation", повідомляє КУРС з посиланням на сайт міськвиконкому.

За словами офіційного представника фірми "Terumo Corporation" Вікторії Сніжинської, рішення передати набори для стентування саме лікарні Івано-Франківська є не випадковим. Адже за неповні три роки роботи відділення тут показали непогані результати.

Зокрема, за даними Всеукраїнського реєстру черезшкірних коронарних втручань, відділення малоінвазивної діагностики і лікування ЦМКЛ займає 6-е місце за кількістю коронарографій, 7-е – за кількістю стентувань коронарних артерій і 3-є – за кількістю ургентних стентувань (тобто у пацієнтів з гострим коронарним синдромом).

"Те, що відділення Івано-Франківської ЦМКЛ визнали одним з кращих в Україні, є для нас дуже важливим. Це визнання роботи і заввідділенням Лілії Сорохтей, яка не лише проводить складні операції, але й підготувала за кілька років чотирьох молодих спеціалістів”, – каже головний лікар Івано-Франківська Тарас Масляк.

40 наборів для стентування, до яких входять коронарні стенти, коронарні балонні катетери, тощо дають можливість врятувати 40 людських життів. Адже застосовуються для лікування пацієнтів з гострим інфарктом міокарду.

"Стентування коронарних судин під час гострого інфаркту міокарду – процедура, яка рятує життя. І це визнано експертами в цілому світі. При стентуванні судина залишається відкритою, серце отримує достатньо кисню і поживних речовин. Усі пацієнти, які поступають у лікарню з гострим інфарктом, отримують допомогу безкоштовно. Проте розхідні матеріали є дороговартісними. Минулого року ми працювали за рахунок державного бюджету, проте через події у державі не відбулася державна закупівля матеріалів. Для порятунку людей ми використовуємо стенти, закуплені за кошти міського бюджету, і надана допомога є для нас дуже важливою”, – наголошує Лілія Сорохтей.

Лише за 8 місяців цього року у Центральній міській клінічній лікарні Івано-Франківська було проведено 156 стентувань пацієнтам з гострим коронарним синдромом, для порівняння: у 2013 році – 194.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: