fbpx

Франківська мерія не змогла довести, що фірма будує 10-поверхівку замість торгового центру

Суспільство 20:08, 26.06, 2016

Суд відмовив у позові Івано-Франківської міськради про зобов’язання ТОВ кафе "Атлант" і Приватна фірма "Галицький двір" перебудувати незавершений торговий центр на вул. Пилипа Орлика, 7.

Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 14 червня, пишуть Наші гроші.

У 2008 році міська рада дозволила кафе "Атлант" будівництво торгового центру площею 2111 кв. м на орендованій земельній ділянці. Підрядником визначено підприємство "Галицький двір".

У 2011 році інспекція держархбудконтролю виявила порушення будівництва: зміну "плями" забудови та невідповідність об’єкту, що споруджується, до запроектованого.

У червні 2014 році перевірка встановила, що вимоги щодо усунення порушень, виявлених у 2011 р., так і не було виконано. Інспекція наклала на порушників штрф. У листопаді 2014 р. окружний адмінсуд постанову інспекції про накладення штрафу скасував.

У січні 2015 р. будівництво перевірив Департамент містобудування та архітектури Івано-Франківської міськради. Виявлено відхилення від погодженого проекту. Замість громадської будівлі – торгового центру – зводиться десятиповерховий жилий будинок значно більшої площі. Станом на січень 2015 р. після скарг мешканців сусідніх будинків будівництво зупинене на рівні 3-4 поверхів.

Однак суди вирішили, що міська рада не довела, що є істотні відхилення від проекту, які суперечать суспільним інтересам і порушують права інших осіб. Доводи, що кафе "Атлант" зводить 10-поверховий жилий будинок замість торгового центру, суд визнав не підкріпленими жодними доказами.

У 2015 році місцевий суд призначав будівельно-технічну експертизу у справі. Експертиза виявила відхилення від конфігурації "плями" забудови, але визнала його несуттєвим порушенням. Інших порушень експерти не знайшли.

ТОВ кафе "Атлант" володіє Ярослав Ониськів. Приватна фірма "Галицький двір" зареєстрована на Олександру Друк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: