fbpx

Франківська мерія оголосила війну алкоголю. ВІДЕО

Суспільство 12:33, 09.02, 2017

В мерії Івано-Франківська оголосили війну алкоголю. Там розробляють спеціальний проект, аби вберегти від цієї звички молодь.

Чиновники вважають, що в Івано-Франківську серйозна проблема з підлітковим алкоголізмом, йдеться в сюжеті "Каналу 402".

Цільова програма передбачатиме різні виховні та розважальні заходи, що мають на меті викорінити в молоді бажання випивати. До роботи з дітьми залучатимуть не лише фахівців з профільних департаментів, але й активістів руху за тверезість. Також будуть посилені заходи з контролю продажу алкоголю неповнолітнім.

За словами заступника міського голови Олександра Левицького, будуть розроблятися спеціальні наліпки, на яких міститиметься інформація, що "цей заклад "гідний і достойний, не споює наших з вами дітей, або цей заклад не гідний і не достойний". 

Ще одна мета, з якою антиалкогольна програма має запрацювати у Франківську, – боротьба з нетверезими водіями. Мовляв, звичку не сідати за кермо напідпитку в юних франківців треба виробляти змалку. З цим погоджуються і в Патрульній поліції Івано-Франківська. Тут зафіксували лише за січень близько сотні випадків керування авто у нетверезому стані. Патрульна поліція вже працює у цьому напрямку зі школярами.

Антиалкогольну програму для молоді наразі опрацьовує фінансове управління. Згодом її винесуть на розгляд депутатів міської ради.

Нагадаємо, в грудні 2016 року міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків заявив, що хоче, аби в місті встановили хрест тверезості. На його думку, це допоможе боротися з п’яними водіями.

Містобудівна рада вже вирішила, що "хрест тверезості" стоятиме на Привокзальній площі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: