fbpx

Франківська влада стурбована жорстоким поводженням з тваринами в цирках, але заборонити їх не може

Суспільство 07:26, 11.07, 2017

Перший заступник міського голови Івано-Франківська Микола Вітенко відповів на петицію щодо заборони цирків, які використовують диких тварин.

Автори петиції просили міську владу заборонити мандрівним циркам виступати на території міста.

"Тварини, яких прийнято називати артистами, насправді проводять життя, мов заручники або раби. Левам, слонам і тиграм доводиться виконувати не притаманні їхній дикій природі рухи. А умови, в яких тварини існують у цирках, гірші, ніж у будь-якій в’язниці. Обмежені в пересуванні тварини зазнають там жахливих страждань, а коли виходять на арену  неймовірного стресу", – йдеться у тексті петиції.

Перший заступник міського голови Микола Вітенко радить авторам петиції звертатися до органів Державної екологічної інспекції України в Івано-Франківській області.

"Саме працівники такої структури, в межах визначених законом повноважень, повинні фіксувати факти порушення утримання диких тварин у неволі та повідомляти про виявлені порушення центральний орган виконавчої влади у галузі охорони, використання і відтворення тваринного світу для реагування та вжиття відповідних дій",  пише Вітенко.

Відтак зазначає, що правової основи для прийняття рішення про заборону використання у цирках диких тварин в органів місцевого самоврядування поки що немає.

"Принагідно хочемо Вас повідомити, що з урахуванням викладеного органи місцевого самоврядування поділяють та підтримують Вашу стурбованість питанням жорстокого поводження з тваринами в цирковій індустрії. Щиро поділяючи Вашу турботу, розуміючи всю важливість та актуальність питання, викладеного у Вашій петиції, з метою його належного та правильного вирішення виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради звернувся до Кабінету Міністрів України з проханням всебічно, комплексно та ґрунтовно проаналізувати та опрацювати порушене в петиції питання щодо створення належного механізму захисту використання тварин в розважальній індустрії",  підкреслює Микола Вітенко.

Нагадаємо, петиція про заборону на території Івано-Франківська мандрівних цирків, які використовують тварин, набрала необхідних 250 підписів за два дні.

Як писав КУРС, виконавчий комітет селищної ради Богородчан прийняв рішення про заборону пересувних звіринців і циркових шоу з використанням тварин на території селища.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: