fbpx

Франківські волонтери розкритикували роботу обласної комісії з питань ‎АТО‬

Суспільство 22:03, 16.02, 2016

Волонтерки, працівниці волонтерського центру допомоги учасникам АТО Наталія Сербин та Вероніка Дичковська в соцмережі поділилася думками з приводу роботи постійної депутатської комісії Івано-Франківської обласної ради з питань АТО.

"Сьогодні відбулося засідання обласної комісії з питань ‪АТО‬. Нічого хорошого, чиновницький підхід", – написала Наталія Сербин.

На цей час, розповідає волонтерка, у Франківську створені два центри з допомоги учасникам АТО: один Указом Президента, інший з ініціативи ОДА. "В результаті маємо дублювання функцій, порядку немає, а учасники АТО знову не знають, хто має допомогати їм у вирішенні проблем", – відзначає вона. 

"У голови ОДА чомусь не вистачає сили волі чи то розуміння, щоб створити єдину ефективну структуру і водночас виконати Указ Президента. Все ж таки Президент. 

Депутати вирішили попросити представників ОДА створити ще відділ з питань, ще третю струкутру. 

Нічого насправді не вирішується, керівники РДА та ОДА, в тому числі і комісія АТО обласної ради, перетворили свою дільність в постійні засідання та зустрічі. Їм подобається бути важливими у певному процесі, але результат все гірший. 
Поговорили, стурбовані і просто попіарилися. Ніхто навіть не зміг назвати, хто буде покараний, що добровольці на місцевому рівні за 5 місяців так і не отримали визнання навіть від місцевої влади", – нарікає волонтерка групи "Поранені SOS".

Вероніка Дичковська порівняла роботу державного апарату з доісторичною істотою, яка "обвішана паразитами зверху і переповнена глистами всередині, з пробками в вухах і більмами на очах, яка не знає, куди їй повзти, весь час активно поглинає наші гроші, а на виході видає тони зіпсутого паперу і даремно витраченого часу".

"Ну а ми  бігаємо навколо, тицяємо патиками і заставляємо цю істоту бодай повертати голову і дивитися в наш бік. Треба добряче проносне і, можливо, держапарат почне працювати для людей, а нормальні чиновники, які справді працюють і хочуть щось змінити (і такі теж є!) зможуть пишатись своєю роботою",  пропонує волонтерка групи "Промінь ІФ".

Також сьогодні на засіданні комісії з питань захисту прав учасників і ветеранів антитерористичної операції на Сході України та їх сімей йшлося про виконання рішення обласної ради "Про статус бійців добровольчих батальйонів у зоні проведення антитерористичної операції на Сході України". Рішення не виконується, відтак добровольці не можуть отримати ані пільги, ані визнання.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: