fbpx

Франківські активісти показали, як "дерибанять" місцевий бюджет. ФОТО

Економіка 10:43, 28.07, 2016

Активісти ініціативи "Громадянське суспільство та ЗМІ – за прозорі місцеві бюджети" на прикладі торта показали, як депутати "дерибанять" бюджет.

Публічний перфоманс, присвячений розподілу місцевого бюджету, провели для інформування франківців, що таке бюджет, як ним розпоряджаються депутати і як франківцям впливати на його розподіл.

Для мешканців Франківська активісти розробили інформаційні брошури з поясненнями, як впливати на розподіл бюджету. Перехожі отримували брошури разом зі шматком торта, який символізує місцевий бюджет.

"Сьогодні ми взяли за приклад торт. І покажемо, як депутати дивляться на бюджет та як його ділять, – говорить представник ініціативи Віталій Світлик.  Ми ж торт ділитимемо між усіма громадянами. Тому, що бюджет, як і торт, має бути доступний усім".

Добрим прикладом впливу мешканців на розподіл бюджету є запровадження бюджету участі, на який цього року в Івано-Франківську міськрада передбачила півмільйна гривень. 

Для більшого залучення мешканців до розподілу бюджету активісти напрацювали та направили міській раді кілька пропозицій, серед яких збільшення видатків на бюджет участі, інформування про всі надходження та видатки місцевого бюджету.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: