fbpx

Франківські активісти просять прокуратуру перевірити законність виділення 800 тисяч гривень на житло чиновницям

Суспільство 17:32, 24.11, 2015

Активісти ГО "Залізний тризуб" звернулися до Івано-Франківської обласної прокуратури з проханням ретельно перевірити законність виділення 800 тисяч гривень на покращення житлових умов чотирьом чиновницям облдержадміністрації та обласної ради.

Відповідне звернення активісти надіслали прокурору Івано-Франківської області Владиславу Братюку.

Як повідомляв КУРС раніше, голова Івано-Франківської обласної адміністрації виділив по 200 тисяч гривень з обласного бюджету на поліпшення житлових умов чотирьом чиновницям – двом працівницям з облдержадміністрації, а двом – з облради. На ці ж потреби родинам загиблих прикарпатських військових не виділено ні копійки.

Активісти вважають, що надання переваги при виділенні матеріальної допомоги на покращення житлових умов чиновницям над іншими категоріями населення, які потребують матеріальної допомоги, є незаконним та містить корупційну складову.

Тому просять обласну прокуратуру ретельно вивчити документи, які стали підставою для підписання розпорядження про виділення коштів на покращення житлових умов. У випадку ознак кримінального діяння ініціювати розслідування та звернутись до суду про скасування цього розпорядження.

Нагадаємо, раніше міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус наприкінці своєї каденції виділив з бюджету на лікування двох депутатів міської ради 460 тисяч гривень – представнику партії ВО “Свобода” Романові Микулі та члену партії ВО “Батьківщина” Ярославу Бачкуру.

Таким самим методом начальник управління культури Мирослав Петрик отримав з франківського бюджету майже півмільйона гривень на житло. Пізніше він пояснив, що мешкає в аварійному будинку з двома дорослими синами і внуками.

Тому франківські активісти перевірили, як живе “бідний” чиновник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: