fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Франківські активісти пропонують перевізникам установити GPS-трекери, запровадити квитки та ввести систему моніторингу роботи транспорту

Франківські активісти пропонують перевізникам установити GPS-трекери, запровадити квитки та ввести систему моніторингу роботи транспорту

Суспільство 14:18, 25.03, 2015

На круглому столі з перевізниками Івано-Франківська активісти групи "Громадський контроль" запропонували разом розробити проект з підвищення якості послуг в обмін на підвищення вартості проїзду в міському транспорті.

Участь у круглому столі "Підвищення якості послуг в громадському транспорті" з активістами беруть перевізники – власники транспорту. Представники Департаменту комунального господарства, транспорту і зв'язку міськвиконкому круглий стіл "Якість послуг в громадському транспорті" проігнорували. 

"Тільки в обмін на якість послуг ми можемо погодитися на майбутнє підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті", – відзначив один з ініціаторів зустрічі, активіст руху "Громадський контроль" Володимир Кушніренко.

Під якістю послуг вони мають на увазі встановлення в маршрутках GPS-трекерів, запровадження квитків єдиного зразка та доступність транспорту. Доступність, на думку громадських активістів, включає також і доступність тарифу на проїзд.

Питання набрало актуальності напередодні конкурсу на міські перевезення, що його Департамент транспорту традиційно проводить щовесни. Плюс перевізники вимагають у міської влади затвердити підвищення вартості проїзду, аргументуючи це зростанням видатків на пальне та паливно-мастильні матеріали.

Нещодавно у Франківську відбулося громадське обговорення нових тарифів, перевізники і міська влада обґрунтовували вартість проїзду в так званому громадському транспорті на рівні 4 грн.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: