fbpx

Франківські чиновники планують економити на канцтоварах понад 200 тисяч гривень у рік. ВІДЕО

Політика 12:04, 05.10, 2016

Івано-франківські чиновники відмовляються від паперового документообігу на користь електронної системи. Відтепер всі довідки чи розпорядження видають виключно в режимі он-лайн.

Ця система впроваджувалася поступово. А от економія від неї очевидна, підрахували фахівці. На канцелярські потреби з міського бюджету витрачається 85 тисяч гривень щорічно. На закупівлю паперу для друку – 125 тисяч гривень. Переваги електронного документообігу вже випробували перші особи міста, пише ТРК "Вежа".

Наразі електронний документообіг встановлений для 116 працівників міськвиконкому та галузевих управлінь. Проте не всі чиновники освоїли комп’ютерну науку. Для них програмісти проведуть окремі навчання.

Програмісти також презентували додаток для смартфонів – "Мобільний Івано-Франківськ". Он-лайн аплікацію запустили торік і вона вже стала популярною. Близько 15 тисяч скачувань. Користувачі можуть надсилати скарги до галузевих служб просто з місця події.

Про результати модернізації діловодства розповіли в Службі оперативного реагування. Завдяки програмному забезпеченню тут зменшилася кількість скарг. З побутовими проблемами люди звертаються відразу до комунальних служб. А телефони оперативного реагування переведені в цифровий режим.

Всі звернення громадян фіксуються на відповідній карті оновленого сайту 15-80. Тож іванофранківці можуть відслідковувати планові та аварійні роботи в своєму мікрорайоні. Наразі до електронної системи підключено понад чотири десятки обслуговуючих організацій. База даних постійно оновлюється.

Зупинятися на цьому комунальники не збираються. В процесі впровадження – Муніципальні дата-Центр та портал он-лайн-оголошень.

Як писав КУРС, у міській раді запровадять електронний документообіг з 1 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: