fbpx

Франківські депутати увійшли до найбагатших обранців Галичини

Суспільство 13:54, 04.08, 2016

У рейтинг найбагатших депутатів Галичини увійшли депутати Івано-Франківської міської ради Володимир Балагура (БПП "Солідарність"), Олександра Федорук ("Самопоміч") та двоє "свободівців" Петро Гавриш та Роман Онуфріїв.

Рух ЧЕСНО в рамках кампанії "Стеж за грошима" підготував огляд найбагатших депутатів міськрад Львова, Івано-Франківська та Тернополя.

"Ми сформували рейтинг галицьких багатіїв із найвищими доходами та з найбільшими статками. Інформацію взято із депутатських декларацій за 2015 рік", – інформує ЧЕСНО.

Депутат Івано-Франківської міської ради, забудовник Володимир Балагура у 2015 році задекларував понад 20 млн грн доходу. Зарплата становить всього 66 тис. грн, 19,92 млн грн він отримав від ведення підприємницької діяльності. Того ж року на банківський рахунок Балагура поклав ще півмільйона. Окрім того, члени сім’ї декларанта (у документі вказано тільки дружину Марію Балагуру) внесли 2,1 млн грн до статутного капіталу підпримства. "Наші гроші" інформують, що це був внесок у ПП "Гаразд-України буд". У міській раді депутат входить до депутатської комісії з питань містобудування та земельних відносин та тимчасової комісії щодо забудови навколо міського озера Франківська.

Балагура – комерційний директор будівельної компанії "Ярковиця", яка записана на брата Степана Балагуру. За інформацією "Наших грошей", депутат нібито володіє будівельною компанією "Альянс БВО". Донедавна йому також належала компанія "Тріо-буд" та підприємство "Перша торгівельна", яка тепер записана на брата Василя Балагуру. Дружині депутата належала фірма "Альянс-Б", зараз діяльність цієї компанії припинено.

Депутат від "Самопомочі" Олександра Федорук третя у рейтингу за заощадженнями. Мова йде передусім про вклади у банках та внески у статутний капітал підприємств.

1

Третє місце посіла депутатка Івано-Франківської міської ради від "Самопомочі" Олександра Федорук. Політикиня тримає у статутному капіталі підприємства 8,6 млн грн. Олександра Федорук є співвласницею франківської інтернет-компанії "Ютім" та фірми "Йоло Корпорейшн", пов’язаної з освітою та програмуванням.

Франківець Петро Гавриш зі своїми 4,5 млн грн зайняв четверте місце за кількістю заощаджень. Ці гроші депутат від "Свободи" вніс у статутний капітал підприємства. Разом із Ольгою Онуфріїв, дружиною колеги-свободівця Романа Онуфріїва, володіють друкарнею "Місто-НВ". У міській раді входить до комісії з питань бюджету.

Депутат-свободівець Роман Онуфріїв задекларував трохи менше – 4,5 млн грн заощаджень, які також вніс до статутного капіталу підприємства. Є директором вищезгаданої друкарні "Місто-НВ", а в міській раді очолює комісію з питань бюджету. В Онуфріїва може бути конфлікт інтересів як депутата, який очолює друкарню "Місто-НВ". Рух ЧЕСНО раніше писав, що бюлетень міськради "Комуналка" вже друкується саме в цій поліграфії, тож постає питання: чи були дотримані норми антикорупційного законодавства Івано-Франківською міською радою при виборі саме цієї друкарні.

Нагадаємо, минулого року Онуфріїв задекларував нижчі доходи, ніж прожитковий мінімум.

Серед галицьких депутатів є й "нужденні". Нагадаємо, "бідняк" Івано-Франківської міської ради Сергій Абрам’як вже другий рік подає "нульову" декларацію, поза тим може дозволити собі відпочинок в Хургаді, Жешуві, Будапешті, Кракові, Дубаї.

Рух ЧЕСНО продовжує моніторинг декларацій депутатів, щоб громада знала про статки своїх обранців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: