fbpx

Франківські депутати вимагають у Росії звільнення політв’язнів

Політика 11:10, 26.04, 2016

Івано-Франківська міська вимагає від Російської Федерації негайного звільнення українців, які були нелегально затримані і викрадені з території України. А в міжнародного співтовариства просить посилити санкції проти держави-агресора

Про це йдеться у заяві фракції ВО "Свобода", яку зачитав депутат міської ради Андрій Грималюк.

«Минуло два роки з моменту анексії українського Криму та початку російської військової агресії на Донбасі. За цей час за даними МЗУ України вже майже 30 українців були викрадені і незаконно утримуються Росією за сфабрикованими справами. Режисер Олег Сенцов, активісти Олександр Кольченко, Хайсер Джемілєв, Микола Карпюк, Ахтем Чийгоз, Юрій Ільченко та інші патріоти України знаходяться в СІЗО, в`язницях та колоніях РФ. Але ставши заручниками Кремля, вони не зламались і продовжують боротьбу. Символом цієї боротьби стала українська льотчиця Надія Савченко», – йдеться у заяві.

22 роки в`язниці за незаконним вироком по справі Савченко франківські депутати називають «черговою демонстрацією кричущої неповаги Російської Федерації до прав людини та принципів справедливості.

«Ми, депутати Івано-Франківської міської ради, хочемо висловити слова підтримки українським патріотам, які перебувають у застінках на території РФ і продовжують незаконно утримуватись державою-агресором. Ця тема в світі не має замовчуватись!», – наголошується у заяві.

 Івано-Франківська міська рада вимагає негайного звільнення українців, які були нелегально затримані і викрадені з території України державою-агресором.

«Ми звертаємося до міжнародного співтовариства – підтримати «Пропозицію списку осіб, відповідальних за незаконне утримання Надії Савченко» та посилити санкції проти Російської Федерації», – просить фракція "Свобода" у міськраді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: