fbpx

Франківські діти вчаться створювати роботів

Суспільство 13:23, 11.08, 2015

Сьогодні в Івано-Франківську викладач ІТ-дисциплін для дітей Іван Шихат-Саркісов проводить безкоштовні майстер-класи з робототехніки для дітей.

Таким чином з маленького віку вчитель намагається заохотити дітей до основ програмування.

"Освітня робототехніка – це можливість для дитини, перш за все, розвинутись. Головна мета – це дати можливість познайомитись із програмуванням. Навіть у 6-7 років можна за допомогою візуального програмування дати дитині розуміння того, як працює програма, як вона може керуватись і керувати якимись пристроями. Це дуже важливо тому, що зараз епоха ІТ і сфера, яка зараз популярна і продвинута, – програмування",  розповів Іван Шихат-Саркісов.

Професія програміста сьогодні перспективна і відповідно високооплачувана.

У майстер-класі беруть участь діти без будь-якої підготовки і твердого уявлення про роботехніку. Іван сподівається, що хоча б хтось з учасників зацікавиться цією сферою у майбутньому і продовжуватиме досліди власними силами. Для цього є чимало ресурсів та відеоуроків в Інтернеті.

Раніше Іван Шихат-Саркісов жив у Донецьку та працював там, однак обставини змусили його переїхати до Вінниці. Одне із досягнень його учнів – це розробка безкоштовного додатка для Android, який містив тестові завдання зі зовнішнього незалежного оцінювання за попередні роки, за якими кожного року можна було готуватися до нового ЗНО. Додаток завантажили 5 тисяч абітурієнтів.

Сьогодні у Франківську проходить 4 майстер-класи: два для дітей 7-8 років та два – для 9-14.

7-8 років – "Початкова робототехніка та програмування LEGO WeDo"

Прекрасна можливість для дітей оволодіти базовими поняття робототехніки – конструювання іграшки-робота і програмування його на ПК. Модель збирається з пластмасових деталей та електронних компонентів – датчиків, моторів, USB-комунікатора. Середовище візуального програмування дозволяє легко оволодіти основними принципами складання програми. Діти можуть сконструювати одну або кілька іграшок-роботів (птахів, крокодила, дзиґу, футболістів), запрограмувати їх на виконання певних дій (співати, їсти рибу, грати в справжній футбол).

9-14 років – "Робототехніка LEGO Mindstorms EV3"

У короткій розмові з викладачем діти познайомляться з історією та сучасним станом робототехніки. Потім візьмуть участь у збірці нескладної моделі робота на колісній базі, протестують його працездатність, дізнаються, як програмувати модель внутрішніми засобами мікрокомп'ютера. В кінці заняття вони зможуть самостійно перетворити свого робота в модель, готову взяти участь в імпровізованому змаганні Робо-Сумо.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: