fbpx

Франківські комунальники обіцяють на ранок "більш-менш" чистий асфальт

Суспільство 19:47, 14.11, 2016

Комунальні служби цілодобово працювали над розчищенням вулиць і ліквідацією наслідків негоди.

Про це повідомив начальник департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак, повідомила прес-служба департаменту.

"Зараз ситуація є задовільна. Всі центральні дороги прочищені, рух громадського транспорту забезпечений. По пішохідних доріжках, де була можливість механізовано прочистити, ми прочистили малими тракторцями, тож в центральній частині пішоходам звільнили прохід. Зараз основний акцент на розчищення тротуарів і прочистку снігу біля зупинок та пішохідних переходів", – сказав Смушак.

В той же час по міжбудинкових проїздах ситуація набагато гірша, оскільки двірники не справляються.

"Це і приватні, і комунальні управляючі компанії. Роботи ще багато. До будинків стежки вже порозчищали, а от з виїздами для машин є питання. Також дуже багато роботи по розчистці дерев. На сьогодні ми вже прибрали 86 дерев, а ще 88 заявок чекають. Проте реально насправді повалених дерев і гілок є більше, просто не про всі ще повідомили",  відзначив головний комунальник міста.

Окрім того, направили муніципальних інспекторів, адже власники магазинів, підприємства, установи та організації мали б почистити від снігу закріплені за ними території. Оскільки цю роботу вони ведуть не дуже активно, муніципальна інспекція зараз складає на порушників протоколи.

"Та все ж незважаючи, що роботи ще багато, з найгіршого ми вже вийшли. Техніка працювала півтори доби в реверсному режимі. Зараз на дорогах сніг топиться, і під вечір техніка проїде все попідмітає  і на ранок асфальт буде більш-менш чистий",  обіцяє Михайло Смушак.

За його словами, на вихідних працювали 15 одиниць техніки та сотня двірників, а сьогодні вийшли вже 250 прибиральників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: