fbpx

Франківські комунальники визнали, що придбали неякісну суміш для посипання доріг. ВІДЕО

Суспільство 16:26, 15.02, 2017

Піщано-соляна суміш, якою комунальники, борючись з ожеледдю, посипали дороги в Івано-Франківську, впереміш з талим снігом утворила в'язку речовину. Мешканці нарікають, що такого в місті ще не було, та звинувачують у цьому комунальників і мера.

"Я не знаю, яка це зараза, що вони там роблять, чим посипають, але бруд в хаті страшний", – нарікає мешканка Франківська Ольга.

"Це жах! Я думаю, комунальні служби десь недопрацьовують", – обурюється франківець Зіновій.

В КП "Муніципальна дорожня компанія" з наріканнями погоджуються і пояснюють – усе через відсів, який входить у склад суміші. Спершу думали придбати чистий гранітний, але торік були проблеми з доставкою по залізниці. Мовляв, ледве отримали 30 тонн на потреби з ремонту доріг. Тому на зиму вирішили купити речовину з Надвірнянського району. Як з’ясувалося, вона і стала причиною бруду на вулицях міста, йдеться в сюжеті телеканалу 402.

"Вона дещо має вміст сторонньої породи, такі у нас кар’єри, така в нас порода. На Східній Україні іде чистий граніт, а в нас граніт засмічений сторонніми домішками, тому склалася така ситуація", – пояснює Віталій Бурко, директор КП "Муніципальна дорожня служба".

Комунальники пообіцяли, що в майбутньому замовлятимуть лише чистий гранітний відсів. Тендер його закупівлі через систему ProZorro планують провести завчасно – у квітні.

Як писав КУРС, за неякісний пісок, яким посипають дороги, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків розкритикував комунальників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: