fbpx

Франківські медики стажувалися у польській лікарні

Здоров'я 11:35, 11.08, 2016

Нещодавно завідувач кафедри анестезіології та інтенсивної терапії Івано-Франківського національного медичного університету Іван Тітов та асистент кафедри Володимир Венгрович повернулися з тижневого стажування в лікарні в польському місті Кутно. У закордонному медичному закладі науковці ІФНМУ ознайомилися з роботою невідкладної медичної допомоги, відділення анестезіології та інтенсивної терапії, а також із роботою операційного блоку.

Окрім цього, медики ознайомилися з найновішим у Європі дихальним обладнанням, діалізною установкою, наявною в лікарні в Кутно, зокрема з організацією роботи в лікувальному закладі, інформує прес-служба ІФНМУ. Представники ІФНМУ також мали нагоду побачити, які ліки використовують польські колеги.

"Найперше варто відзначити, що більшість ліків повністю доступні та завжди є в потрібній кількості, – каже Іван Тітов. – В основному це пов’язано з тим, що в Польщі успішно впроваджена страхова медицина".

Медик розповідає – оскільки в місті Кутно функціонує велике хімічне виробництво, то місцева служба екстреної медичної та невідкладної допомоги завжди готова до надання допомоги великій кількості потерпілих у разі хімічної аварії. Також Іван Тітов презентував лекцію в місцевому медичному ВНЗ на тему токсикології.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: