fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Франківські митці, громадські активісти та журналісти мистецькою акцією підтримали Звіжинського. ФОТО, ВІДЕО

Франківські митці, громадські активісти та журналісти мистецькою акцією підтримали Звіжинського. ФОТО, ВІДЕО

Культура 19:36, 20.06, 2016

В Івано-Франківську відбулася акція на підтримку теперішнього директора Центру сучасного мистецтва Анатолія Звіжинського перед муніципальним конкурсом на посаду директора ЦСМ.

Учасники акції зібралися біля Центру сучасного мистецтва на Шевченка, 1. На паркані фарбою написали ЦСМ. Відтак на риштуванні зробили фотосесію, склавши напис: "За Звіжинського".

"Постать Анатолія Звіжинського є чи не єдиною гарантією того, що ЦСМ залишиться центром саме сучасного мистецтва, а не відтворюватиме всоте і втисячне "культурні семпли" зрозумілого і загальноприйнятого коло тридцяти років тому", – відзначив один з ініціаторів акції, відомий франківський блогер, фотограф Ростислав Шпук.

Як писав КУРС, у Франківську оголосили конкурс на заміщення посади директора Центру сучасного мистецтва у зв'язку із закінченням терміну контракту з Анатолієм Звіжинським

Конкрус викликав неабиякий резонанс в Івано-Франківську. Напередодні засідання конкурсної комісії небайдужа громадськість звернулася до членів конкрусної комісії з петицією на підтримку кандидатури Анатолія Звіжинського, яку підписали близько трьохсот діячів культури і мистецтва та небайдужих франківців

Серед підписантів відомі інтелектуали: письменник Тарас Прохасько, письменниця і перекладач Галина Петросаняк, художник Євген Самборський, режисер Сергій Проскурня, художник Мирослав Яремак та інші. Більшість з них взяли участь у нинішній акції.

Заявки на конкурс подали два кандидати – попередній директор, відомий мистецтвознавець і галерист Анатолій Звіжинський і волонтер, керівник цивільного корпусу полку "АЗОВ" у Івано-Франківську Сергій Сивачук. Однак комісія не змогла визначитися з кандидатурою. Тому вирішила оголосити новий конкурс. Склад комісії буде змінено.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: