fbpx

Франківські митці підтримали кандидатуру Анатолія Звіжинського на посаду директора ЦСМ "Словом". ФОТО

Культура 17:55, 03.08, 2016

У приміщенні франківської фортечної галереї "Бастіон" відкрилася виставка франківських митців "Слово", у якій автори намагалися пояснити, що таке сучасне мистецтво.

"Сучасне мистецтво довкола нас зараз робить дуже багато "радості", що тема мистецтва взагалі стала однією чи не з перших у місті. Це маленька заслуга кожного з нас", – зазначив на відкритті виставки автор проекту Ярема Стецик.

Він вирішив таким чином відреагувати на ситуацію довкола Центру сучасного мистецтва в Івано-Франківську й роботи конкурсної комісії з призначення директора ЦСМ. 

Нагадаємо, вчора відбулася комісія, яка розглянула документи на посаду директора ЦСМ від двох кандидатів – Анатолія Звіжинського та Ірини Клицюк, авторки патріотичного муралу "Соборна Україна". Після зауважень до Звіжинського через деякі формальності у документах їх все-таки прийняли. 

"Сподіваємося, що ця комісія залишить на посаді Толіка Звіжинського, а не залишить – все одно залишиться живий. І плідність його, незалежно від його посади, буде так само крута",  зауважив Стецик.

Стецик зазначив, що ці твори для нього є особливо важливими, тому продаватимуться вони лише за дуже великі гроші. До слова, учасниками виставки стали: Бакай Ю., Боринці, Бринські, Гнатів О., Дапікс, Дейнега М., Джичка М., Звіжинський А., Самборський Є., Стецики, Твердохліб В., Филюк Ю, Яремак М. Виставка триватиме до 25 серпня.

Читати також: Франківські митці, громадські активісти та журналісти мистецькою акцією підтримали Звіжинського. ФОТО, ВІДЕО

Як повідомляв КУРС, перша спроба провести конкурс на призначення директора ЦСМ завершилася скандалом. Директора так і не призначили, тож вирішили створити нову комісію і провести конкурс повторно. Усе мистецьке середовище Івано-Франківська, а також відомі митці з інших міст України тоді висловилися на підтримку Анатолія Звіжинського: відповідного листа підписали майже триста художників, літераторів, дизайнерів, музикантів, журналістів, громадських активістів. 

У липні цього року міська влада залишила ЦСМ без приміщення

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: