fbpx

Франківські патрульні розповіли велосипедистам про безпеку на дорозі

Стиль життя 21:37, 29.03, 2017

Сьогодні у громадському ресторані Urban Sрace 100 представники патрульної поліції Івано-Франківська провели зустріч із велоактивістами міста.

Це перша зустріч у форматі діалогу представників поліції з жителями Франківська. За статистикою патрульних, за останні півроку сталося 30 ДТП за участі велосипедистів, в усіх випадках вони були потерпілими.

"Ви бачите, як розвивається інфраструктура міста. Є проекти нових велодоріжок у Франківську. Ми можемо стати лідером серед міст України за якістю велоінфраструктури", – упевнений начальник Управління патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець.

Активісти Франківська розповіли про проблеми, які виникають у них під час руху на велосипеді.

Під час зустрічі з велоспільнотою та мешканцями міста патрульна поліція інформувала про правила пересування і поведінку на дорозі.

Учасники зустрічі пропонували "виховувати" велосипедистів штрафами.

"Я поки обмежувалася пояснювальними бесідами. Сподіваюсь, що вони теж є ефективними", – поділилася власним досвідом роботи з велосипедистами поліцейська Христина Максимчак.

Серед основиних проблем патрульні поліцейські назвали відсутність елементарних засобів для безпечного руху: світлоповертачів, ліхтарика та шолома. Часто без цього вони стають невидимими для автомобілістів у темну пору доби.

"Багато велосипедистів не вважають себе учасниками дорожнього руху і їздять містом у нетверезому стані і без засобів захисту", – наголосив патрульний поліцейський Богдан Настич.

Найбільш гострим залишається питання руху велосипедистів на "стометрівці". Прес-секретар поліції Микола Гурак наголосив, що велодоріжка тут не передбачена, адже це спільна зона велосипедистів і пішоходів.

У найближчих планах патрульних – постійна комунікація з велоактивістами, оперативне вирішення проблем їх руху на дорогах та формування бази викрадених велосипедів.

Наприкінці зустрічі учасникам події роздали інформаційні листки "Помічник велосипедиста" з короткою інформацією правила руху на дорозі, здійснення маневрів та засоби захисту.

Нагадаємо, що патрульна поліція Івано-Франківська визначила найгірші ділянки доріг у місті.

Наприкінці березня на перехрестях Івано-Франківська з'явлися професійні регулювальники.

 

Катерина Котвіцька 

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки Національного фонду на підтримку демократії NED

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: