fbpx

Франківські патрульні закликають містян не купувати підсніжники. ВІДЕО

Суспільство 10:19, 23.03, 2017

Захищені законом, втім беззахисні перед людьми. Перші весняні квіти з’явилися не лише на клумбах, а й на стихійних ринках Івано-Франківська. До легкого заробітку шляхом продажу "червонокнижної" флори з кожним роком схиляється все більше людей, при цьому навіть не вирощуючи її самостійно.

Продавці зникаючої флори торгують чи не на кожному кроці. Втім, побачивши відеокамери, вони вмить "згортають" товар, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Більшість із них порушує закон свідомо. Втім, кажуть, по-іншому в цій країні вижити важко.

Незаконний продаж первоцвітів взяла під контроль місцева патрульна поліція. Спільно з Муніципальною інспекцією. Втім, зізнаються поліціянти, покарати всіх їм не під силу. До того ж законодавство не дає можливості конфіскувати "квітучий" товар. Та й штраф за незаконну торгівлю квітами – незначний. Тому співробітники поліції закликають містян не бути байдужими до цієї проблеми. Та наголошують: поки є попит – буде й пропозиція.

Натомість патрульні пропонують іванофранківцям долучитися до розкриття злочинів проти природи. Та повідомляти у відділення поліції про факти незаконного продажу перших весняних квітів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: