fbpx

Франківські перевізники погодилися на систему моніторингу в транспорті, що її запропонували громадські активісти

Суспільство 14:46, 25.03, 2015

На круглому столі "Якість перевезень в громадському транспорті" громадські активісти руху "Громадський контроль" запропонували власникам транспорту зробити перевезення прозорими. Ті погодилися.

Активісти руху "Громадський контроль" запропонували власникам автобусів, які здійснюють перевезення у Франківську, запровадити підвищення якості послуг у трьох напрямках – безпека, комфорт і доступність.  

Щоби узгодити свою позицію із баченням перевізників, "Громадський контроль" запропонував власникам транспорту повернутися до попередніх громадських обговорень, пригадати і розвинути їхню ж ідею  "сідайте з водієм, поїздіть кілька днів і будуте бачити, як ми працюємо". 

Перевізники погодилися на те, щоби волонтери були присутні в автобусах на будь-яких маршрутах міста.

У відповідь на вимогу "прозорості" і громадського контролю перевізники висловили свої претензії до організації руху і перевезень у Франківську.

Графік, на їхню думку, ламають корки через стихійні паркування міжміського транспорту, який відстоюється в центрі міста. Так само ускладнює рух надмір парковок в центральній частині Франківська. Незаконне паркування в заїзних кишенях легкового транспорту. Також, на думку підприємців, які надають послуги з первезення, водіям потрібні туалети на кінцевих зупинках. А всім разом – дороги без ям.

Перевізники наголошували, що "не хочуть конфлікту з громадою", натомість бажають спокійно виконувати свою роботу. Громада в лиці "Громадського контролю" підтвердила, що не має наміру конфліктувати з перевізниками.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: