fbpx

Франківські підприємці передали нове обладнання для військової поліклініки

Суспільство 12:10, 24.02, 2015

У рамках співпраці координаційного комітету з допомоги пораненим в АТО із меценатами сьогодні підприємці передали медичне обладнання для створення масажно-реабілітаційного кабінету в Івано-Франківській військовій поліклініці (перейменованій на поліклініку 1121).

Завідуюча денним стаціонаром військової поліклініки 1121 Ніна Старожук розповіла, що такі дві медичні кушетки отримали вперше. Раніше для реабілітації використовували традиційний масаж. Тому нове обладнання полегшить роботу медсестер.

"Крім медичної і психологічної реабілітації, потрібна фізіотерапевтична апаратура для подальшого лікування. Поранені із травмами, отриманими в АТО, поступають спочатку в медичні заклади, госпіталі Одеси, Дніпропетровська, після чого поступають в поліклініку", – зазначила Ніна Старожук.

Меценати кажуть, що прискіпливо поставились до вибору обладнання, адже спочатку звернулися до координаційного комітету з допомоги пораненим в АТО. Там підказали, що для реабілітації військових потрібні спеціальні кушетки.

"Ми закупили "Nuga Best" корейського виробництва. Кушетки допомагатимуть нашим воїнам, нашим героям. Це обладнання для покращення кровообігу, коли людина має проблеми з хребтом. Так само це ліжко-антидепресант", – розповів підприємець Сергій Палійчук.

Загальна вартість обладнання слала близько 50 тисяч гривень. Меценат каже, що закупити обладнання пощастило ще за старим курсом долара, тому обійшлося в кілька разів дешевше, ніж коштувало би тепер.

За минулий рік Івано-Франківська військова поліклініка обслужила близько 250 учасників бойових дій на Сході України, цього року реабілітацію проходять 53 бійці з області і з міста Івано-Франківська. На сьогодні найбільшою залишається потреба в медикаментах, а також потрібне покращення умов перебування пацієнтів, адже чимало ліжок залишилося ще з радянських часів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: