fbpx

Франківські регбістки вибороли друге місце на чемпіонаті України. ФОТО

Спорт 09:07, 11.09, 2017

9 вересня у Харкові відбулись ігри другого фінального туру чемпіонату України з регбі-7 серед дівчат 2003 року народження.

На другий тур до першої столиці наші дівчата з команди ДЮСШ-2-"Галка" відбули, перебуваючи на другій сходинці турнірної таблиці після першого туру, який відбувся у травні в Івано-Франківську.

Вже у першому турі календар змагань звів юних франківчанок з найближчими переслідувачами – командою "Пегас" з Києва. Перемога фактично забезпечувала нашій команді друге місце. І зі своїм завданням дівчата впорались на відмінно, заволодівши ініціативою з першої хвилини. Вже у першому таймі командні дії двічі успішно завершила капітан, півзахисник "сутички" Гільтайчук Єлизавета – і команда повела з рахунком 10:0. У другому таймі вона ще раз продемонструвала індивідуальну майстерність. І лише в кінці гри киянкам вдалась спроба престижу – 15:5 на користь прикарпаток.

Друга гра з лідером чемпіонату і майбутнім чемпіоном одеською "Анатрою", якій в Івано-франківську господарі поступились з великим рахунком, видалась досить напруженою, видовищною, з красивими обопільними атаками, проявами індивідуальної майстерності і також складалась на користь франківчанок, які двічі, завдяки проходам Гільтайчук Єлизавети і Шулятицької Ірини, вели у рахунку 5:0 і 10:5. Все ж, у підсумку, одеситки підтвердили свій високий рівень і вирвали перемогу з рахунком 15:10.

У грі з командою збірної Харківської області наші землячки були нестримними: чотири рази Гільтайчук, двічі Шулятицька та один раз Феценець "розписались у заліковці" господарів – 35:0.

У підсумку, команда ДЮСШ-2-"Галка" Івано-Франківськ посіла друге місце у чемпіонаті і здобула срібні нагороди чемпіонату. Слід відзначити, що наша команда у другому турі добилась найкращої різниці ігрових очок і продемонструвала найнадійніший захист, а Гільтайчук Єлизавета стала найрезультативнішою гравчинею туру з результатом 40 очок (вісім спроб).

Срібними призерами чемпіонату України з регбі-7 серед дівчат 2003 р. н. і молодших стали Дем'янюк Христина і Феценець Адріана, представниці команди з Підгір`я, Столярчук Єлизавета, Гільтайчук Єлизавета, Шулятицька Ірина, Кадук Марина, Яцула Христина, Скокова Поліна, Квасняк Інна, Сондей Надія, Коханська Софія, Савчин Христина.

Чемпіонками України стали дівчата з одеської "Анатри", а бронзові нагороди вибороли дівчата з команди "Пегас" Київ.

Знаменним для молодих регбісток було те, що нагороди призерам вручали три майстри спорту міжнародного класу з регбі: Борис Корольов, гравці збірної України з регбі Сергій Гаркавий та капітан Микола Кірсанов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: