fbpx

Франківські школи самі будуть встановлювати строки канікул

Суспільство 09:41, 19.06, 2017

В Івано-Франківську відбулася нарада керівників загальноосвітніх навчальних закладів міста, на якій обговорили питання щодо переведення закладів освіти на самостійне ведення бухгалтерського обліку та структури навчального року й навчальних планів.

Відповідно до рішення сесії Івано-Франківської міської ради від 16 травня 2017 року загальноосвітні навчальні заклади міста будуть переведені на самостійне ведення бухгалтерського обліку. Таке рішення було прийняте з метою підвищення ефективності використання бюджетних коштів, запровадження фінансової самостійності навчальних закладів, своєчасного здійснення закупівлі товарів, робіт та послуг.

Заступник директора Департаменту освіти та науки Наталія Микула довела до відома керівників загальноосвітніх навчальних закладів інформацію про структуру навчального року та навчальні плани відповідно до листа МОН України №1/9-315 від 07.06.2017 року "Про структуру навчального 2017-2018 навчального року та навчальні плани загальноосвітніх навчальних закладів".

Вона наголосила, що відповідно до статті 16 Закону України "Про загальну середню освіту" структуру навчального року та строки проведення канікул встановлюють загальноосвітні навчальні заклади за погодженням з відповідними органами управління освітою.

У 2017-2018 навчальному році загальноосвітні навчальні заклади можуть долучитися до пілотування нових Типових навчальних планів для старшої школи, проекти яких розміщено на офіційному сайті MOH, шляхом упровадження інтегрованих курсів, розробивши індивідуальні робочі навчальні плани для 10-х класів. Рішення про здійснення пілотування приймається педагогічною радою закладу за погодженням з батьками учнів, які навчатимуться за такими планами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: