fbpx

Франківські школярі створять абетку для однолітків з Волновахи

Культура 15:40, 20.09, 2016

В Івано-Франківську започатковано новий дитячий проект, який має стати своєрідною комунікаційною ланкою між дітьми з Прикарпаття та міста Волноваха.

Його мета: через малюнки та листування налагодити дружбу дітей, а також підвищити їх культурне та духовне збагачення, пише "Галицький кореспондент".

До участі в проекті, запропонованому франківськими волонтерами, долучать учнів Приватної загальноосвітньої школи І ступеня "Католицька школа святого Василія Великого".

"В нас виникла ідея створити україномовний продукт для дітей, відтак зробити його засобом комунікації між дітьми Західної та Східної України. Не секрет, що в нас більш збережені родинні традиції та культура, що є дуже важливим", – розповіла волонтер Вероніка Дичковська.

За її словами, пілотним проектом стало створення абетки для дітей, в якій малюночки були намальовані франківською школяркою Анею Копчук, а тексти написала Людмила Лінник. Наразі книжки вже передали на Схід України, а саме – дітям з прифронтової Волновахи.

"Наш перший проект виявися дуже вдалим, дітям дуже сподобалося. Тому зараз ми пропонуємо учням Католицької школи долучитися до втілення в життя нової абетки, яка буде повністю створена дітьми: вірші, розповіді та малюнки", – каже Вероніка Дичковська.

Окрім того, волонтери запропонували створити газету під назвою "Промінець", на сторінках якої діти зможуть листуватися зі своїми однолітками зі Сходу, ділитися думками та враженнями тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: