fbpx

Франківські школярі відпочили у Латвії

Суспільство 18:10, 31.07, 2015

На запрошення мера міста Єлгава пана Андріса Равіньша 24 дітей з Івано-Франківська у супроводі досвідчених педагогів мали змогу побувати на відпочинку в м. Єлгава.

З них 6 дітей були з числа родин, рідні яких перебувають (перебували) в зоні проведення АТО, 4 – з сімей внутрішньо переселених осіб, 3 – із сімей волонтерів, які доставляють гуманітарну допомогу в зону проведення АТО, 11 – з числа дітей, які є переможцями учнівських олімпіад, конкурсів, фестивалів і спортивних змагань, відмінники навчання.

Під час тижневого візиту в Латвію українською делегацією опікувалась директор департаменту соціальної інтеграції м. Єлгава пані Ілга Антуза, яка запропонувала змістовну та цікаву програму перебування в Латвійській Республіці. Діти проживали в родинах місцевих мешканців, які тимчасово замінили їм рідних батьків. Щоденно школярі їздили містами Латвії. Для них було проведено безліч екскурсій, творчих майстерень, спортивно-розважальних заходів, забав, зустрічей з офіційними особами (представниками мерії, Посольства Великобританії в Латвії, українського товариства "Джерело").

Зокрема, діти мали змогу весело провести дозвілля в позаміському відпочинковому закладі в Лєдіні; відпочити на дитячому ігровому майданчику просто неба в Ліччі, який обладнано різноманітними атракціонами; пройтись босоніж по стежині (2400 м) навколо озера Валгума, що має різноманітні покриття (каміння, пісок, земля, болото, шишки, тирсу, скляні кульки) та перепони. Також діти побували на оглядових екскурсіях у Єлгаві, Ризі та Юрмалі, ляльковій фабриці. Вони мали змогу покататись на конях, відвідати боулінг, поплавати у басейні, взяти участь у футбольному турнірі (посіли ІІ місце).

Юні українці здійснили екскурсію на Вежу церкви Святої Трійці, з якої відкривається мальовнича панорама міста Єлгава, насолоджувались піщаними пляжами Балтики та водними процедурами у Ризькій затоці. Франківчани оглянули дивовижну експозицію піщаних фігур у Єлгаві.

Під час екскурсій на шоколадну фабрику "Пуре", селянське господарство з виробництва сиру "Блудзі", страусину ферму та хлібокомбінат "Лачі", окрім цікавого пізнавального матеріалу та дегустації шоколаду, сиру, м’ясних й хлібобулочних виробів, діти мали змогу власноруч виготовити шоколад та долучитись до випічки хлібобулочних виробів.

Також діти ознайомилися з цікавою культурно-історичною спадщиною Єлгави та Латвії, зустрілись з доброзичливими та неординарними людьми цієї прекрасної країни, відвідали безліч населених пунктів, побували на концерті відомої латвійської групи.

Латвійська сторона оплатила проживання і харчування та спланувала екскурсійну програму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: