fbpx

Франківські студенти провели благодійний ярмарок, щоб до Миколая зробити подарунки покинутим дітям. ФОТО

Суспільство 13:13, 10.12, 2016

На базі кафедри готельно-ресторанної та курортної справи факультету туризму ПНУ ім. Василя Стефаника пройшов благодійний "Різдвяний ярмарок". Студенти та викладачі традиційно проводять такий захід у переддень свята Святого Миколая.

Як зазначили організатори, усі благодійні кошти та подарунки, виготовлені власноруч учасниками заходу, будуть передані дітям, які проживають у Містечку Милосердя Святого Миколая, що в с. Крихівці Івано-Франківської міськради, пише КУРС з посиланням на прес-службу ПНУ імені Василя Стефаника.

Під час заходу відбулися: банкетне сервірування "Різдво та Новий рік у Карпатах та Європі", майстер-клас "Ангелик – на щастя", благодійний ярмарок "Святий Миколай – дітям", лялькова вистава "Таїнство", історичний екскурс "Готелі Галичини: політ через віки", вистава "Лис Микита" та етно-шоу "Середньовічний Станиславів: захисники Вітчизни".

Розпочався захід екскурсом в історію Новорічних та Різдвяних свят. Організатори розповіли, як зустрічають Новий рік у різних країнах світу, про застільні різдвяно-новорічні традиції свят різних народів та провели презентацію приготування страв. Під час благодійного заходу охочі мали чудову нагоду взяти участь у майстер-класі з виготовлення паперової іграшки – різдвяного Ангелика. 

Впродовж свята відбувся благодійний ярмарок "Святий Миколай – дітям", традиційним символом якого став медовий пряник, а також різні солодощі та домашня випічка. Кожен із гостей міг скуштувати солодке чи придбати подарунок, внісши свою благодійну пожертву в скарбничку.  

Завершився захід етно-шоу "Середньовічний Станіславів: захисники Вітчизни", під час якого учасники клубу історичної реконструкції "Зигмунд" під керівництвом Андрія Дембровського продемонстрували лицарські обладунки та провели поєдинок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: