fbpx

Франківські студенти відзначили китайський Новий рік. ФОТО

Культура 15:09, 27.01, 2017

27 січня в Івано-Франківську студенти Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника відзначали китайський Новий рік.

Автор ідеї цього святкування – молодий викладач китайської мови Чжан Лічжи, який працює у ПНУ за контрактом. Він каже, що це свято є дуже важливим у китайській культурі, його святкують близько двох тижнів і готують багато спеціальних страв, пише ГК.

"Новий рік – одне з найважливіших свят у Китаї, і це також свято весни. Перша новорічна ніч називається чусі. Люди довго готуються до цього свята, клеять на вікна червоний папір у формі тваринок – цього року в формі півників. Також всі вдягають одяг червоного кольору – як символ нових надій, побажань, змін", – зазначив Чжан Лічжи, викладач кафедри загального та германського мовознавства факультету філології ПНУ.

Студенти, які прийшли на свято, змогли спробувати себе в каліграфічному мистецтві, китайській кулінарії (зокрема – ліпленні пельменів), виготовленні талісманів та просто поспілкуватись китайською мовою. Дівчата надягли тематичні сукні та зробили східні зачіски.

"Такий захід для мене є надзвичайно цікавим, адже я вивчаю китайську мову та культуру. Тому побачити вживу це все, спробувати зготувати китайську їжу, вдягнутись у їхній одяг – все це дуже класно, це хороший досвід. Це ще одне свято, яке я святкуватиму в майбутньому", – розповіла Ольга Остапович, студентка третього курсу факультету іноземних мов.

Проректор університету з науково-педагогічної роботи Галина Михайлишин додала, що зараз у світі популярно вивчати та пізнавати Китай, вчити китайську мову – що успішно і робиться в ПНУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: