fbpx

Франківські студенти-фармацевти проходили практику в полі

Здоров'я 07:58, 22.07, 2016

Нещодавно завершилася польова практика з фармацевтичної ботаніки, яку проходили студенти другого курсу фармацевтичного факультету ІФНМУ. Практику проходили 42 студенти.

Спершу майбутніх фармацевтів ознайомили з місцями зростання рідкісних рослин – у Галицькому національному парку, біля лісових озер, річки Бистриця. Також зі студентами провели екскурсію в лісі, де вивчали структуру і склад лісових фітоценозів, лікарські рослини широколистих, хвойних і змішаних лісів. Провели геоботанічний та еколого-морфологічний опис цих рослин. Студенти ознайомилися з типами і рослинністю лук, пристосуванням рослин до місцезростання і навколишнього середовища, передає прес-служба ІФНМУ.

Окрім цього, студенти проходили польову практику на дослідних ділянках кафедри фармації, де теж ознайомилися з видовою різноманітністю лікарських рослин. Під час практики студенти вели щоденник, в якому кожного дня описували виконану роботу. Вони навчилися робити гербарії з лікарських рослин, випробували методику заготівлі лікарської сировини.

Студентка другого курсу фармацевтичного факультету Ірина Григорук каже, що під час практики найцікавіше було дізнаватися про різноманітні властивості рослин. "Ніколи б не могла подумати, що рослини, які я досі вважала звичайним бур’яном, мають лікувальну дію", – зазначає дівчина. Ірина Григорук зізнається, що вже з нетерпінням чекає початку нового навчального року, адже на третьому курсі майбутні фармацевти вчитимуться готувати лікувальні розчини і настоянки.  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: