fbpx

Франківські студенти-юристи зустрілися з патрульними поліцейськими

Суспільство 17:08, 24.11, 2016

Сьогодні у Прикарпатському національному університеті відбулася зустріч студентів з працівниками патрульної поліції. Захід отримав назву “Студенти-юристи у поміч патрульній поліції”.

Один з організаторів зустрічі, професор кафедри теорії та історії держави і права зарубіжних країн Сергій Адамович зазначив, що в патрульній поліції є студенти юридичного інституту ПНУ. Вирішили дати можливість студентам зустрітися з представниками поліції, аби поставити питання, більше дізнатися про патрульну поліцію та обговорити можливість проходження практики в Поліції, пише Галицький кореспондент.

Юрій, колишній студент юридичного інституту ПНУ ім. В. Стефаника, зараз працює патрульним. "Нам часто кажуть, що коли підеш на роботу – можеш забути все, чого вчили в університеті. Це не так, ці знання дуже важливі, і вони нам потрібні, як ніколи". Розповідає також, що серед поліцейських немає таких людей, які прийшли туди просто по хорошу зарплату: люди прагнуть змін.

Іще один представник поліції, Юрій Іроденко, каже, що в нього вийшла ситуація "з-за парти одразу в поліцейський "пріус". Поєднувати навчання юриста та роботу патрульного, розповідає, складно, але графік дозволяє встигати і те, й інше. Вважає, що для того, аби працювати в патрульній поліції, потрібні три основні освіти: фізичне виховання, психологія та юридичний.

Студенти ставили патрульним свої запитання, які, як правило, стосувалися зброї, ставлення до представників поліції. Також питали про можливість проходити практику в поліції. Прес-секретар Патрульної поліції Івано-Франківська Микола Гурак зазначив, що практики такої у світі немає і, якщо буде така можливість для наших студентів, патрулювати вулиці вони б не змогли – аби не наражатися на небезпеку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: