fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Франківські вчителі і лікарі мають отримувати гідну зарплату, щоб теж відпочивати по закордонах, як члени виконкому, – Володимир Олійник

Франківські вчителі і лікарі мають отримувати гідну зарплату, щоб теж відпочивати по закордонах, як члени виконкому, – Володимир Олійник

Суспільство 15:32, 20.01, 2017

На позачерговій сесії Івано-Франківської міськради під час обговорення питання підвищення зарплат освітянам дошкільних навчальних закладів депутат Івано-Франківської міської ради Мстислав Тарас зазначив, що "майже річна боротьба фракції УКРОПу в міськраді нарешті дала перший результат".

Про це повідомляє прес-служба міської партійної організації. 

"Ми змусили владу і міського голову підняти зарплати поки що лише педагогам дошкільних закладів. Позиція нашої фракції – щоб в Івано-Франківську мінімальна зарплата освітян, медиків та бюджетників була не 3200 грн, а 4200 грн, з яких одна тисяча – це доплата за рахунок коштів міського бюджету, як це є в інших містах України. Ресурси на це у влади є завдяки перевиконанню бюджету від децентралізації".

З того ж питання виступив голова фракції УКРОПу Володимир Олійник:

"Фракція УКРОПу в міській раді не припиняє свою боротьбу за зміну ставлення влади до вчителя, до прав освітян, до інших працівників бюджетної сфери! Сьогодні ми досягли того, що міська влада, яка раніше не чула наших вимог через "політичну глухоту", нарешті нас почула. Вчителі заслуговують на гідне життя! Наші вимоги залишаються – влада повинна повернутися лицем до вчителя, до лікаря, до працівника бюджетної сфери! Вони повинні мати гідну зарплату, мати можливість так само відпочивати в Південній Африці чи в Іспанії, як це роблять зараз, саме в цей час, деякі члени Івано-Франківського міськвиконкому!"

"Те, що члени міськвиконкому, які причетні до розподілу фінансових потоків бюджету міста, які керують цими потоками в комунальних підприємствах, мають можливість подорожувати екзотичними країнами по п’ять і більше разів на рік, а вчитель ледве зводить кінці з кінцями, а відпочиває найдалі на власній дачі, – це є аморально! Фракція УКРОПу в Івано-Франківській міськраді і далі буде продовжувати свою боротьбу із зловживаннями із несправедливістю, за підвищення соціальних стандартів, поваги до вчителя, лікаря", – заявив Володимир Олійник.

Нагадаємо, сесія Івано-Франківської міськради ухвалила рішення про підвищення зарплати педагогічним працівникам дошкільних закладів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: