fbpx

Франківські власники собак нарікають на відсутність місць для вигулу улюбленців. ВІДЕО

Суспільство 19:50, 20.07, 2016

Собаки в законі чи поза ним? Франківські господарі чотирилапих прагнуть спеціальних місць для вигулу своїх улюбленців.

Щоденні прогулянки перетворюються в епопею, особливо якщо собака великий, пише КУРС із посиланням на сюжет "Каналу 402".

"Собачники" пригадують, що колись у Франківську було кілька місць, призначених для вигулу собак. Втім, були вони лише на папері. А з 2013 року у дію вступили нові правила утримання собак – тварин можна вигулювати лише на повідку, а у парках та скверах цього робити взагалі не можна. Про це нагадують інформаційні таблички. А куди подітися разом із чотирилапими  взагалі ніхто не знає.

Офіційних місць для вигулу в Івано-Франківську сьогодні немає. За порушення передбачена адміністративна відповідальність. Покарати можуть і за прогулянки з собаками бійцівських порід без намордників, а також за неприбрані екскременти. 

Наглядають за "собачниками" поліція та інспекція з благоустрою, утім спіймати порушника не так вже і просто.

Комунальники кажуть, що незабаром у місті таки можуть з'явитися майданчики, де чотирилапі зможуть вільно гуляти. Вони свого роду нагадуватимуть вольєри, куди можна буде випускати собаку, щоб побігала. Такі місця будуть облаштовані у міському парку, а також на вулиці Молодіжній та Військових ветеранів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: