fbpx

Франківську пенсіонерку оштрафував МІУК за клумбу на прибудинковій території. ВІДЕО

Суспільство 13:42, 11.03, 2017

В Івано-Франківську працівники комунального підприємства МІУК склали адмінпротокол на 70-літню пенсіонерку. За те, що спотворила прибудинкову територію.

Оштрафували через квіти. І призначили 700 гривень штрафу. Франківчанка сплачувати штраф відмовилася, бо садила на клумбі власне квіти. 

Різні сорти троянд та піоновидне джерево – квітник, розповідає Євдокія Кисельова, плекала років зо двадцять. Минулої весни, коли жінка поралася в квітнику, до неї підійшов інспектор з упорядкування і повідомив про штраф, бо начебто влаштувала город на прибудинковій території, інформують Вікна.СТБ

Жінка звернулася до адвоката. Той з'ясував, що штраф у 340 гривень наклали за порушення статті про благоустрій – за город із неохайною огорожею. А що штраф пенсіонерка вчасно не сплатила, то суму подвоїли. 

"Це обов'язок МІУК – навести лад на прибудинковій території", – коментує правозахисник Андрій Малетин.

Комунальники пояснили, що оштрафували пенсіонерку передовсім за некрасиву огорожу, яка не відповідає санітарним і протипожежним вимогам, пояснив Олександр Качанко, заступник директора КП "Муніципальна інвестиційна управляюча компанія". На запитання, чому ж не штрафували власників прилеглих ще більше занедбаних ділянок, Качанко відповів, що "всіх не встежиш".  

Щоб не платити несправедливий, як на її переконання штраф, Євдокія Кисельова подала апеляцію до суду. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: