fbpx

Франківську журналістку затримали на території Луганщини: терористи звинувачують її у шпигунстві. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 18:45, 21.06, 2016

Російські медіа поширили інформацію про затриманого в "ЛНР" агента "Мєтєль" – журналістку з Івано-Франківська. Інформацію про затримання підлеглої підтвердив редактор.

"Затриманим агентом з позивним "Метель" є Ольга Богданова – кореспондент інформаційного ресурсу Golos-info",  заявили сепаратисти в так званому "МГБ  міністерстві держбезпеки ЛНР". Про це сьогодні повідомила московська інформаційна агенція ТАСС. 
 
Російське ЗМІ поширило повідомлення, що українська журналістка з Івано-Франківська завербована СБУ і за завданням спецслужб збирала і передавала з "ЛНР" інформацію політичного і військового характеру.
 
Для досягнення цілі, відзначили тероритсти, журналістка "використовувала особистий контакт з військовослужбовцем одного з територіальних підрозділів республіки". 
 
За повідомленням ТАСС, стосовно журналістки порушили кримінальну справу за статтею "шпигунство", яка передбачає ув'язнення від 10 до 20 років. 
 
Інформацію про затримання журналістки підтвердив її керівник в івано-франківському ЗМІ Ростислав Гудзінський. Щоправда, він пише про затримання журналістки Ольги Сворак.
 
Відомо, що Ольга Сворак працювала ді-джеєм на ТРК "Вежа", піар-менеджером на ТРК "Чернівці" та прес-секретарем КП "Івано-Франківськводоекотехпром". У соцмережах вона створила акаунт як Olga Metel-Svorak
 
На своїй сторінці у Фейсбук Гудзінський поширив "Офіційну заяву щодо взяття у заручники українського журналіста Ольги Сворак":
 

"Затримана на окупованій території Луганської області бойовиками Ольга Сворак дійсно є кореспондентом газети "Голос народу Івано-Франківщини" та інтернет-ресурсу "Голос-інфо".

1

За завданням редакції Ольга Сворак перебувала в м. Києві. На окуповану територію Ольга поїхала у власних справах і редакційного завдання на цю поїздку не отримувала.

Про будь-які зв’язки Ольги Сворак зі Службою безпеки України нам нічого невідомо.

Переглянувши відео, можна зробити висновок, що Ольга Сворак піддавалась тортурам як фізичним, так і психологічним. Текст проголошеної заяви Ольгою був підготовлений бойовиками, і тому, на наш погляд, вона себе оговорила.

Фейкові спецслужби бойовиків шукають сенсацій, тому і взяли в заручники українську журналістку, вибивши з неї потрібні їм зізнання, аби отримати "нагороди" від своїх кремлівських господарів.

Неприпустимо у 21 столітті брати в заручники журналістів, та ще й жінок, прикриваючись ними як живим щитом. Редакція газети, сайту та громадської організації "Голос" будуть добиватись звільнення українського журналіста Ольги Сворак із заручників всіма доступними засобами.

Голова Всеукраїнського
об’єднання "Голос" 
Ростислав Гудзінський

Головний редактор газети
"Голос народу Івано-Франківщини"
Віталій Чорненький

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: