fbpx

Півмільйона відшкодування: франківським підприємцям будуть компенсовувати відсотки за кредитами

Економіка 16:41, 20.03, 2017

В Івано-Франківську управління економічного та інтеграційного розвитку розробило проект рішення щодо порядку надання фінансово-кредитної підтримки суб'єктам господарювання в місті.

Сьогодні проект рішення обговорили на громадських слуханнях.

Проект рішення передбачає компенсацію з міського бюджету Івано-Франківська відсотків за кредитним договором між фізичною чи юридичною особою та банком.

"У зв'язку з тим, що зараз дуже високі кредитні ставки, ми вирішили допомогти. 50% від річної кредитної ставки готові до компенсувати з міського бюджету", – виступив Володимир Устинський, заступник начальника управління енономічного та інтеграційного розвитку міськвиконкому.

Хто отримуватиме компенсацію з бюджету, визначатиме конкурсна комісія при МВК, затверджена розпорядженням міського голови. Для цього ті, хто бажає отримати кредити, повинні представити свої проекти. Сума наданого кредиту не повинна перевищувати 75% від загальної суми проекту. Від 25% від загальної суми проекту позичальник фінансує за власні кошти.

Так, розмір кредиту в "одні руки" може бути для юридичний осіб  від 250 до 500 тис. грн, для фізичних осіб  від 125 до 500 тис. грн. Кредит надаватиметься на термін від 6 до 12 місяців для проектів, спрямованих на диверсифікацію виробництва чи надання послуг, оновлення, модернізацію основних засобів, для інвестиційних та інноваційних проектів  до 24 місяців.

На грошову допомогу можуть претендувати суб’єкти мікропідприємництва, малого та середнього бізнесу, які зареєстровані в Івано-Франківську.

Однак пріоритетно кредитуватимуться проекти, спрямовані на виробництво нових видів продукції та на надання нових видів послуг; проекти з впровадження нових видів технологій та підвищення якості продукції і послуг; інноваційні та експертно-орієнтовані проекти; проекти, спрямовані на розширення та збільшення обсягів виробництва та надання послуг; проекти з модернізації, оновлення та придбання основних засобів; проекти, метою яких є впровадження енергозберігаючих технологій та (або) основних засобів; екологічні проекти; проекти, спрямовані на розбудову транспортної інфраструктури, на розвиток туристично-рекреаційної сфери, на розвиток медичної галузі, на виробництво продукції для Збройних Сил України, а також соціально орієнтовані проекти та проекти, спрямовані на створення робочих місць.

Скільки саме підприємців зможуть отримати кредити, наразі у МВК відповісти не готові.

За словами Устинського, після затвердження порядку надання фінансово-кредитної підтримки суб'єктам господарювання міська рада має виділити півмільйона на відшкодування кредитних ставок. Кредити зможуть надавати всі банки, які працюють в Івано-Франківську. В якому банку брати кредит, визначатиме сам позичальник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: