fbpx

Франківським студентам за допомогою вистави розповіли про проблему абортів. ФОТО

Здоров'я 21:09, 08.03, 2017

У морфологічному корпусі Івано-Франківського національного медичного університету відбулась зустріч студентів з активістами проекту "Рух за життя", присвячена боротьбі з абортами.

Зустріч відбулася за ініціативи активіста проекту Романа Гурмана, священика УГКЦ з Надвірної отця Івана та за сприяння ректорату університету. Участь взяли студенти-першокурсники університету та Медичного коледжу ІФНМУ, інформує прес-служба ІФНМУ.

Діти-школярі показали студентам виставу "Мамо, збережи мені життя!". Вона зроблена у вигляді дитячої Хресної дороги і присвячена боротьбі проти абортів. Під час цієї імпровізованої Хресної дороги дітки розповідали, як розвивається ембріон в утробі матері, коли починають функціонувати органи, битися серце і що з ним відбувається, коли батьки приймають рішення вбити свою майбутню дитину. Звучали вірші, пісні, емоційні монологи.

"Вистава була надзвичайно глибока та емоційна, – розповідає голова ради кураторів ІФНМУ Тетяна Князевич-Чорна.  Особливо підсилило емоційний ефект те, що все це розповідали самі ж дітки. За словами активістів, для майбутніх медиків важливо знати ці речі, адже частина з них стануть гінекологами, акушерами-гінекологами, і їм особливо потрібно ставитись до питання аборту по-християнськи".

Активісти проекту "Рух за життя" вже понад 10 років їздять Прикарпаттям та іншими областями і розповідають молоді про проблему абортів. За їхніми словами, якщо завдяки таким розмовам буде врятовано бодай кілька людських життів, то ця робота не є марною.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: