fbpx

Франківський актор Роман Луцький розповів, як отримав головну роль у серіалі "Століття Якова". ФОТО

Стиль життя 17:21, 17.10, 2016

У світ вийшов короткий український серіал "Століття Якова" за однойменною книгою Володимира Лиса, виробництва "1+1 Продакшн". У картині головну роль Якова прожив франківець Роман Луцький – український актор театру та кіно.

Роман народився у селі Боднарів Калуського району. Кіно для артиста – немов ціле життя. "Вежа" дізналась у актора про роботу на сцені та перед камерою, вивідала все про зйомки серіалу, нові творчі проекти та поговорила про критику.

"Спочатку я й не знав, що знімають це кіно, та до мене зателефонували з "1+1" і запропонували спробувати себе на роль Якова, для мене це було здивування. Тоді я пригадав, що читав цей твір два роки тому, і коли він був ще свіжим у моїй голові – я мріяв про таку виставу. На той час я ще не був пов’язаний з кіно, тому про серіал й подумати не міг. Я погодився, незважаючи на те, що попередньо мав деякі відмови у серіалах і почав вибірково ставитися до подібних пропозицій. Це була моя перша робота у багатосерійному фільмі. Мені було надзвичайно приємно працювати у цьому серіалі", – розповідає Роман.

Актор каже, що не дивиться телевізор і не орієнтується в серіалах:

"Як для людини, а не актора – приємно було те, що "Століття Якова" – український продукт. Можливо, комусь буде дивно, але я не дивлюсь телевізор, не дивлюсь серіали. Я з тих акторів, хто не орієнтується в акторах. Зіграти головну роль у цій стрічці – це дуже велика відповідальність, де ти сам себе екзаменуєш".

Тим не менше молодому актору було не складно вжитися в образ Якова.

"Це образ, у якому я не дофантазовував, там зіграла емоційна пам’ять. Чому? Сам я із села, і за 17 років проживання там у моїй голові тих образів та сцен більше аніж достатньо. Мені було потрібно тільки витягувати все із пам’яті, згадати моменти та ситуації", – розповідає він.

Серіал "Століття Якова" знімався 22 дні, протягом місяця.

Невдовзі на екрани вийде український пригодницький фільм-фентезі "Сторожова застава", де Луцький зігав одну з головних ролей. Зараз він працює у фільмі "Таразі", який розповідає про життя Тараса Шевченка на солдатській службі та найтяжчі для нього останні тижні перебування на чужині.

1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: