fbpx

Франківський драмтеатр перетвориться у великий корабель на відкритті "Porto Franko"

Культура 16:55, 19.04, 2017

Фестиваль "Porto Franko" розпочнеться із феєричного відкриття у драмтеатрі. У червні глядачів очікують найкращі вистави від запрошених театрів.

Про це розповів куратор театральної програми фестивалю "Porto Franko" Олексій Гнатковський.

Як писав КУРС, з 14 по 18 червня в Івано-Франківську проходитиме мистецький фестиваль "Porto Franko", який поєднає у собі музичну, літературну, театральну, екологічну, кіно та візуальну програми.

Він зазначив, що цього року вистави відбирали найкращі в Україні і у світі. Тому театральну програму поділили на дві умовні категорії, які отримали робочі назви "хедлайнери", які показуватимуть вистави ввечері, та "школа" – показуватимуть найкращі зразки театральних шкіл вдень.

"Я думаю, що театральна програма стане одним із топових і найцікавіших підрозділів "Porto Franko", – переконаний Гнатковський.

15 червня у драмтеатрі покажуть копродукцію Івано-Франківського муздрамтеатру і львівського театру "Слово і голос" за участю Ростислава Держипільського та Наталки Половинки, які покажуть виставу за Василем Стефаником. У філармонії покажуть кінетичну виставу Влада Троїцького "…але вітер…", яка вже показувалася на "Гоголь fest" і є достатньо резонансною в Україні.

Запрошений і литовський режисер зі світовим ім’ям Еймунтас Някрошюс, який зі своїм театром покаже виставу за твором Франца Кафки.  

"Куди б в Україну не приїжджав Някрошюс, це завжди подія", – каже Гнатковський.

У Франківську покаже виставу "Буна" і молодий режисер Давид Петросян.

Також будуть ЦСМ "ДАХ" та Київський академічний театр драми і комедії на лівому березі Дніпра.

17 червня планується "Шекспірівський день" і в підвалі драмтеатру покажуть нео-оперу-жах "Гамлет". А кульмінацією стане польський осередок театральних практик "Ґардженіце" Влодзімєжа Станевського.

"Щодня ввечері після вистав планується афтепаті, на яких збиратиметься театральна тусовка як з України, так і з-за кордону", – додав Гнатковський.

А феєричне відкриття фестивалю відбудеться біля драмтеатру ввечері 14 червня.

"І дах театру, і площа перед театром, і фойє, усі приміщення театру перетворяться на такий собі корабель, де буде звучати музика, буде і театралізоване дійство. А також круте світлове шоу", – заінтригував генеральний директор фесту Ростислав Держипільський

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: