fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Економіка
  • Франківський фонд держмайна скасував конкурс на оренду і передав приміщення громадській організації, створеній в той же день

Франківський фонд держмайна скасував конкурс на оренду і передав приміщення громадській організації, створеній в той же день

Економіка 10:40, 28.05, 2015

Івано-Франківське обласне відділення фонду державного майна в останній момент скасувало проведення відкритого конкурсу з оренди державної нерухомості і передало її за заниженими цінами громадській організації, що була створена в останній день прийому заявок на конкурс.

Про це повідомляють Наші гроші із посиланням на громадську організацію "Контроль".

У березні  держпідприємство "Івано-Франківська експедиція з геофізичних досліджень в свердловинах ДГП "Укргеофізика"  оголосило про намір здати в оренду 422 кв. м нерухомості, що знаходиться в занедбаному стані, але розташована в центрі міста. У відповідному оголошенні, яке було опубліковане в віснику ФДМУ, вказувалося, що приміщення планується передати в оренду на 25 років для побутового обслуговування населення.

Заявку про бажання орендувати нерухомість подало ТОВ "ІФ-Західінвестсервіс", яке близьке до керівника держпідприємства-балансоутримувача Степана Маринчака. Наприклад, за адресою реєстрації фірми зареєстровані підприємства, що належать синам Маринчака, ці товариства також об’єднує спільний номер телефону, що вказаний в реєстраційних документах.

Однак, крім "ІФ-Західінвестсервіс", про бажання орендувати нерухомість заявили ще декілька підприємств. А в останній день прийому заявок свою зацікавленість виявила громадська організація "Івано-Франківське обласне об’єднання ветеранів "Самопоміч", яка була зареєстрована цього ж дня.

Заявка громадської організації стала підставою для керівника регіонального ФДМУ Зіновія Жовніра скасувати конкурс і передати приміщення в оренду на 25 років "Самопомочі". Такий крок в ФДМУ пояснили законом "Про оренду державного та комунального майна", який зобов’язує без конкурсу передавати майно ветеранським організаціям. Більш того, громадська організація отримала пільгову ціну оренди – близько 9 тис. грн на місяць. Хоча ринкова вартість оренди такої нерухомості, за експертними розрахунками, може складати 70-80 тис. грн на місяць.

Рішення ФДМУ на користь громадської організації може пояснюватися її наближеністю до керівника держпідприємства Степана Маринчака. Адже керівник ГО Олександр Бондаренко є засновником та директором ТОВ "Івано-Франківський інститут геофізичних досліджень", яке зареєстроване за однією адресою з фірмами, що входять до орбіти керівника  держпідприємства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: